İnegöl´ü alacağız

İnegöl´ü alacağız

İnegöl´ün yıllardır aynı zihniyet tarafından yönetilmesine rağmen sorunların giderilemediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, yerel seçimlerde İnegöl´ü alacaklarını iddia etti.

CHP İnegöl İlçe Danışma Toplantısı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. CHP yönetimi, program öncesi şehitler adına lokma dağıtıldı.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle partililer katıldı.

 

İNEGÖL´Ü ALACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Korkmayın. Artık İnegöl´ün Cumhuriyet Halk Partili belediyeye kavuşması lazım... Hedefimiz olması lazım. Yıllardır aynı zihniyet yönetiyor. Ne alt yapıne trafik sorunu nede hiçbir şey yapılmış değil. İnegöl´ü mutlaka almak için projeler hazırlıyoruz. CHP olarak İnegöl´ü alacağız. Zoru moru kalmadı, mutlaka almamız gerekiyor. CHP, İnegöl de miting yaptığı zaman hiçbir hizmet aracı verilmiyor, AK Parti programında araçlar kaldırıyorlar. Biz araçları kendi imkânlarımızla buluyoruz. Geldiğimizden beri bütün sosyal faaliyetlere katıldık. Milletimize ulaşmaya çalışıyoruz. Ne kadar insana ulaşırsak o kadar güçlü oluruz. Bizlere önerileriniz olmalı. Önerilerinizi bekliyoruz. İnegöl´ün alt yapısının olmadığını biliyoruz. İki saat yağmur yağdı, selden geçemedik. Çok emeğimiz var İnegöl´e.  Sanayide benim esnafım, tozdan geçemiyor. Temizlik yapılmıyor. İnegöl´ün imar durumu; konut alanı, sanayi, üretim alanı belli değil, karmakarışık bir İnegöl. İnegöl´ün il olması konusunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Diğer siyasi partiler de AK Partinin dışında, herkes aynı fikirde. İnegöl il olduğunda çehresi değişecektir? dedi.

 

EĞİTİM EN TEMEL SORUNUMUZ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, ?Ülkemizin hakikaten büyük sorunları var. Sık sık Genel Başkanımız bunu vurguluyor; ekonomi. Her ailede gençler iş arıyor, kadınlar, gençler işsiz. Üretim yok; tüketime dayalı bir ekonomi. Köylüler arsalarını satmak zorunda kalıyor. Taşerona kadro vereceğiz projesi üzerinden düzenledikleri mevzuatıyla insanların işsiz kalmasına sebep oldular. Allah´tan İnegöl var da dış ticaret açığı kapatılıyor. Eğitim en temel sorunumuz. Eğitimden şikâyetçiler. Hepimizin çocuklarının yapboz tahtasına çevrilmiş sistemle geleceği karartılmış. Eğitimde bilimsellik, üretkenlik yok. Bir arka bahçe yaratma kaygısı var. Biz yeni Aziz Sancar´lar yetiştirmezsek bu ülkeyi nasıl geliştireceğiz. Milli gelirimizi hep yabancı ülkelere vermek zorunda kalacağız. Eğitimi sil baştan ele alıp bilimsel hale getirmek zorundayız. Dış politika malum? Bizi seçerseniz dendi ama şehit haberleri alıyoruz. Tekrar tüm şehitlerimizi anıyoruz. CHP bütün sorunların çözümüne sahiptir. Meclis çatısı altında toplumsal barış sürecini hep birlikte yürüteceğiz. Bir daha şehitler gelmeyecek. Terörü biz bitireceğiz. Demokrasi... Ülkede herkesin adalete olan inancı bitmiş. Kimisi mahkemeye gitmekten üşeniyor kimisi garibanım diyor adalete gitmiyor. Vergide de, gelir dağılımında adalet yok. Adaletin olmadığı bir ülke de hiçbir şey iyi olmaz. Yatırım olmaz. Önce bu ülkeye adaleti, demokrasiyi getireceğiz. Öncelikle OHAL´in kaldırılması lazım. OHAL muhaliflerin tepesinde sopa gibi sallanıyor. Meclis devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. Demokrasiyi getirirsek, o zaman bu ülkeye güven de olur, gelecek kaygısı olmaz. Bu sorun çözmemiz lazım. Çözümü de bizde. Koltuk ittifakı yaparak değil milletimizle ittifak yaparak bu sorunu çözeceğiz.?

 

?BURSA´YI TEKRAR YEŞİL BURSA YAPACAĞIZ?

?İnegöl il olmak istiyor. Hiçbir zaman zor diye bir şey yoktur. Doğru bir çalışma yöntemiyle hiç ummadığınız belediyeler kazanılır. Bunun içinde İnegöl. İnegöl başkanını Bursa´ya kayyum olarak gönderdiniz. Bursalılar borçlu, Bursa batmış. Bursa resmen beton olmuş. Bunların herkesle sorunu var. Biz doğaya saygılıyız. Biz örneklerimizi anlatacağız vatandaşlarımıza. Biz bunları değiştireceğiz. Mudanya ve Nilüfer´e gidin bakın güzel projelere. Bursa´da yaşayan herkes en güzelini hak ediyor. Bursa´nın her yerine beton dökmekten talan ettiler. Ama biz Bursa´yı tekrar yeşil Bursa yapacağız. Bursa´yı da Türkiye´yi de alacağız. Güzel bir ülke kuracağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54