İnegöl´ü Didik Didik Aradılar

İnegöl´ü Didik Didik Aradılar

İnegöl´de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ve uygulamanın ayrıntıları ortaya çıktı. 100 aracın, 300 şahsın ve farklı ikametlerin arandığı huzur operasyonunda para cezaları kesilirken, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan

Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu imal ve ticaretinin önüne geçmek, gençleri zehirleyen tacirlerin yakalanması, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla İnegöl´de ?Narkotik? uygulaması ve operasyonu gerçekleştirildi. Açılmayan kapılar Koçbaşıyla açıldı, evler didik didik arandı. Operasyonda uyuşturucu tacirleri kıskıvrak yakalanırken, bir kilo civarında uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak´ın talimatıyla Bursa genelinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyonlar hız kazandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnegöl´de de narkotik uygulaması ve operasyonu gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğündeki uygulamaya, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden 100 polis memuru katıldı.

DİDİK DİDİK ARANDI

İnegöl´ün bazı mahallelerinde yapılan uygulamalarda durdurulan araçlar didik didik aranırken, şahıslar üzerinde de detaylı arama yapıldı. Refah sokaktaki uygulama sırasında üzerinden uyuşturucu madde çıkan bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Uygulamalarda Motorlu Polis ekipleri de sokakları tek tek gezerek şüphelendikleri şahıslar üzerinde arama yaptılar. Uygulamalar sırasında umuma açık işyerlerinde de aramalar yapıldı.Uygulamalarda 100 araç didik didik arandı. Kurallara uymayan sürücülere toplam 5 bin lira para cezası uygulandı.3 saat süren uygulamalarda 300 kişinin GBT sorgulaması yapıldı.

Uygulamalar sırasında belirlenen 4 adrese de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bir evin çelik kapısı koçbaşı ile kırılarak açıldı. Ekipler evi didik didik ararken, Rona isimli Narkotik köpeği de bingo yaptı. Evin içerisinde gizli bölmede kavanoz içerisinde saklanan esrar maddesi ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda şahısların çantalarından da bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yapılan operasyonda evinde uyuşturucu ele geçirilen B.Ç. ile G.Ç. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Operasyon sırasında firari olan E.Ç. ve Ü.U.´da akşam saatlerinde yakalandı.4 uyuşturucu taciri de emniyet ekiplerince adliyeye sevk edildi.Mahkemeye çıkarılan 4 şahıstan E.Ç., B.Ç. ve Ü.U. tutuklanırken, kadın G.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22