İnegöl´ün Kültür Çıtası Yükseliyor

İnegöl´ün Kültür Çıtası Yükseliyor

Yedi Hilal Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde liselerde düzenlediği Yedi Güzel Okuma etkinliğinin ilk kitabının değerlendirilmesini gerçekleştirdi.

Program okuma faaliyetinde yer alan 13 liseden öğrencilerin katılımıyla Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.

Programda Yedi Güzel Okuma etkinliğine katılan öğrencilerin yaklaşık 1 aydır okudukları Necip Fazıl Kısakürek´e ait Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu isimli eser üzerine hem okutman öğretmenler hem de öğrenciler tarafından değerlendirmeler sunuldu.

İnegöl Kız Anadolu İHL edebiyat öğretmeni Ayhan Gürler´in koordinatörlüğünü yaptığı programın ilk bölümünde Turgutalp Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Ahmet Edip Başaran ve Özel Altın Nesil Okulları edebiyat öğretmeni Harun Demir tarafından kitabın genel hatlarıyla değerlendirilmesi yapılırken ikinci bölümde ise öğrencilerin soru ve katkılarına yer verildi.

Yedi Hilal Derneği İnegöl yönetimi tarafından yapılan açıklamada okuma etkinliğine katılan öğrencilerin ilk kitabın değerlendirilmesi etkinliğine gösterdikleri ilginin memnun edici olduğu, bu tarz değerlendirme etkinliklerinin her kitap sonunda yapılacağı vurgulandı. Programı izleyen çeşitli öğretmenler ise Yedi Güzel Okuma etkinliğinin İnegöl´ün kültür atmosferine önemli katkılar sağlayacağını ve yapılış biçimi itibariyle bu etkinliğin İnegöl´ün kültür ve düşünce hayatında bir ilki oluşturduğunu ifade ettiler.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00