www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´ÜN SORUNLARINI ANLATTILAR

İNEGÖL´ÜN SORUNLARINI ANLATTILAR

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara´da yaptıkları görüşmede İnegöl´ün sorunlarını paylaştıklarını belirtti.

 

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, beraberindeki CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile önceki gün Ankara´da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu ziyaret ederek İnegöl´ün sorunları hakkında bilgilendirmelerde ve istişarelerde bulundu.

İNEGÖL´ÜN SORUNLARI DİLE GETİRİLDİ

Ziyaret ile ilgili bilgiler veren CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile İnegöl İlçe Başkanı ve yönetimi olarak İnegöl´ün sorunları, ekonomik ve siyasi yapısı, İnegöl Belediyesi´nin yapmış olduğu hatalı yönetmelik uygulamaları gibi konular üzerinden istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki süreçte İnegöl´deizleyeceğimiz siyasi çizgimizi Genel Başkanımıza aktardık. Dolayısı ile İnegöl´ün sıkıntıları çok. Genel Başkanımız ve yardımcımızın bizlere vereceği destekten dolayı kendileriyle görüştük. Sağ olsun bizleri ağırladılar, çok iyi karşıladılar. İnegöl´e çok önem veriyorlar. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımızın kalemi doğrultusunda işadamlarımızla birebir toplantı ve istişareler yapacağız. Genel başkanımıza birebir soru soracakları ortamlar oluşturacağız? dedi.

 

?KANUN TANIMAZLIK?

İnegöl´de ciddi anlamda park problemi olduğunu belirten Büyükışıklar, ?Belediye Meclis toplantılarına gelen Belediye Meclis Üyeleri bile Katlı Otopark yapılmasına rağmen otoparka değil de, yol üzerindeki bisikletlerin park edeceği bölgelere araçlarını park ederek toplantılarını yapmaktadırlar. Biz daha önce bölge otoparklarının yapılması konusunda çok defa uyarılarda bulunmuştuk. Bu da yetmiyormuş gibi yeni ihale ile otoparklar yeni bir şirkete verildi. Anayasaya aykırı bir uygulama olduğunu söyledik, bunun örneğinin olduğu gibi İnegöl´de de durdurulması gerektiğini söyledik. İhaleyi kaybeden şirkete 50 TL ve üzeri borcu olan vatandaşlarımızın araçlarına haciz konulduğu haberleri geliyor. Bu konularda vatandaşa hiçbir tebliğ yapılmadığını ve bu nedenle birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığını öğrendik. Vatandaşlarımız borçları olup olmadığını e-devletten öğrenebilirler. Kanun tanımazlık ve yönetmelikleri kendine göre yorumlama İnegöl Belediyesi´nde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ciddi araştırmalar yapıp, belgelerimizi elde edip idare mahkemesinde bunu da diğer konularda olduğu gibi vatandaşlarımıza destekçi olarak çözmeye çalışacağız? şeklinde konuştu.

 

CHP İNEGÖL´DE DAHA GÜÇLÜ BİR HALE GELECEK

Kılıçdaroğlu´na yansıtılan sorunlarla ilgili bilgi veren Büyükışıklar, ?İnegöl´ün köylerinde Büyükşehir Yasası ile beraber ciddi sıkıntılar var. Akıncılar Köyü mezarlık yolu çamur içinde, Ortaköy´de su saatleri sıkıntısı var, Şehitler´de servis taşımacılığı sorunları var. Tek tek köyleri saymak mümkün. Hocaköy´ün tüm tarım arazileri ve hayvancılığı bitmiş vaziyette. Bunların hepsini anlattık. Bütünşehiryasasının İnegöl´e zararlarını anlattık. İnegöl´de mobilyanın, köftenin, mevcut dış siyasetten kaynaklı ekonominin gördüğü zararları, sanayicinin rahatsızlığını paylaştık. İnegöl Belediyesi´nin Bütünşehir yasasından sonra boşalan kasasından dolayı vatandaşlardan aldığı asfalt parasını, bununla birlikte çevre temizlik vergisi alıp da ?o atığı toplamam´, ?bu atığı toplamam´ gibi konularda yönetmeliklerdeki küçük maddelerden kendilerine çıkar ve pay sağladıklarını paylaştık. İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı´nın daha profesyonel bir hale büründürülmesi için destek istedik. CHP İnegöl´de daha da güçlenecek. Gün geçtikçe daha güçlü hale geleceğiz. İnegöl Belediyesi´ni sosyal demokrat bir belediye, mutlu bir İnegöl yapmak istediğimizi söyledik ve bu konuda desteklerini istedik. 1 saate yakın görüştük. Hoş sohbet geçti, bizleri çok iyi ağırladılar. Genel Başkanımız çok beyefendi bir insan. Siyaseti, ekonomiyi ve her konuyu bilen bir genel başkanımız var.İşadamları ile yapacağımız toplantılarda serbest kürsü yapacağız. Hiçbir kısıtlama olmaksızın gerekirse basına kapalı oturumlarda istedikleri her soruyu sormalarını sağlayacağı. Tüm İnegöl´ün sorunlarını masaya yatırdık.?dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29