www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98. YILI KUTLANIYOR

İNEGÖL’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98. YILI KUTLANIYOR

6 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan İnegöl, bu zaferin 98’nci yıldönümünü kutluyor

 Pandemi nedeniyle kısıtlamalı şekilde yapılan kutlamalar, bu sabah düzenlenen törenlerle start aldı. Sadece protokolün yer aldığı törenlerin ardından, akşam saatlerinde İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Otobüsü şehir turu yapacak.

İnegöl, 6 Eylül 1922 tarihinde yazılan kahramanlık destanıyla düşman işgalinden kurtuluşunun 98’nci yıldönümünü kutluyor. 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri bu yıl pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının ön planda olduğu kısıtlamalı törenlerle kutlanıyor. Kurtuluş kutlamaları, bu sabah 09.30’da Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma törenleriyle başladı.

ÇELENK TÖRENİ YAPILDI
6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında sabah 09.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edildi. Törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi ve İnegöl Belediyesi çelenkleri anıta bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İNEGÖL, TARİHE ŞAHİTLİK EDEN MİHMANDAR
Anıtta yapılan tören, Belediye Başkanı Alper Taban’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Tarihi bir günün yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Başkan Taban, “Bugün 6 Eylül… İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü. Bu vesileyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnegöl, tarihe şahitlik eden mihmandar. İnegöl, ticaretin dünyaya açılan kapısı. İnegöl, tarımda bereketli toprakları ve ticaret kervanlarının geçiş yolları. Turizmde şifalı inci Oylat’ı. Ayçekirdeğinin membaı. Mutfağında lezzetin, sokağın kardeşliğin varlığı demek. İnegöl melekler şehri. İnegöl Turgut ili. Osmanlı’nın imparatorluğa açılan kapısı. İnegöl yeşilin ve şifanın incisi. Lezzetin ev sahibi. Dün olduğu gibi bugün de tarihin en güzel şahidi demek. İnegöl Sungurpaşa’nın, Baş Vezir İshakpaşa’nın, Osmanlı’nın ilk şehidi Baykoca’nın, inancın ve kararlı mücadelenin şehri, Kurtuluş Komutanı Şükrü Naili Paşa’nın emaneti demek. 98. Kurtuluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş meşalesini yakan tüm şehit ve gazilerimizi, aziz milletimizi, canını bu topraklara emanet bırakan, manevi izleriyle bu şehre rehber olan, bu topraklara gönül veren tüm geçmişlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 150 yıllık kurum kültürüyle, yenilenen sokak ve caddeleriyle, tarihi mekanları ve tüm güzellikleriyle hep daha iyiye, daha güzele erişmesini diliyorum. İnegöl’ümüzün kurtuluşunun 98’inci yılını kutluyorum” dedi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPILDI
Konuşma sonrası tören Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğinde devam etti. Burada da maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilirken, sınırlı sayıda katılımcı eşliğinde Kuran Tilaveti yapılıp dualar edildi.

KÜLTÜR SANAT OTOBÜSÜ ŞEHRİ DOLAŞACAK
İnegöl Belediyesi, pandemi nedeniyle kısıtlamalı şekilde kutlanan kurtuluş günü kapsamında akşam 17.30’da AVM önünden hareket edecek kültür sanat otobüsüyle şehri dolaşıp kurtuluş coşkusunu tüm şehre yayacak.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25