www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl'ün tarihini öğreniyorlar

İnegöl

İnegöl Ensar Vakfı Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi, Ortaköy Kervansarayı le Oylat Mağarasına gezi düzenleyerek tarihleri hakkında bilgi sahibi oldular.

İnegöl Ensar Vakfı Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi, önceki gün gerçekleştirdiği Ortaköy Kervansarayı ve Oylat Mağarası gezilerinde gençlerin İnegöl'ün tarihini daha yakından tanımalarını sağladı.

 KERVANSARAY VE MAĞARANIN TARİHİ AKTARILDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Fatih Bayram; İnegöl'e 5 kilometre mesafede bulunan Ortaköy Kervansarayı, Karacabey tarafından padişahın tımar olarak kendisine verdiği arazi özerinde 1454 yılında yaptırılmıştır. Kervansaray, Bursa'yı Kütahya ve İç Anadolu'ya bağlayan yol üzerinde köyün batısında bulunur ve tamamen kesme taştan yapılmıştır. Kapısı güneye bakan yapı, kuzey-güney doğrultuda dikdörtgen planlıdır. Destekleri bağlayan sivri kemerler güneyde duvar payelerine oturur. Giriş kapısı ise basık kemerlidir. Üçgen payandalar gövde duvarlarının yarısı yüksekliğindedir. Kervansaray dıştan bir zarf gibi büyük bir tonozla örtülmüştür. Bugün eski güzelliğine kavuşan Kervansaray gezilmeye değer bir mekândır. Bir diğer gezi yerimiz de Oylat Mağarası oldu. İnegöl'e 17 kilometre mesafede yer alan Hilmiye Köyü'ndeki Oylat Mağarası, ülkemizin üçüncü büyük mağarası olması ile önemlidir. Toplam 665 metre uzunluğundaki mağara günümüzde ziyarete açıktır. Oylat Kanyonu'nun bitiş noktasında, şifalı suları ile popüler Oylat Kaplıcaları yolu üzerinde yer alması nedeniyle, kaplıca ziyaretinde bulunanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Önümüzdeki haftalarda gezilerimiz dev edecektir” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19