www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL'ÜN YANINDAYIZ

İNEGÖL

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ocak ayında İnegöl`de yaşanan lodosta yıkılan seralarda incelemelerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ocak ayında yaşanan lodos felâketi sonrasında seraları yıkılan çiftçilere destek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sera naylonu yardımı kapsamında İnegöl'e geldi. Gerçekleştirilen programa Altepe'nin yanı sıra Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve çiftçiler katılım gösterdi.

 

YARDIMLARIN YETMEDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Bu kış çok sert ve çetin geçti. Dolayısıyla köylerimizde ahırlar, damlar ve seralar yıkıldı. Geçtiğimiz gün yıkılan dam ve ahırlarla ilgili Bursa'da koyun ve yem dağıtımı yapılmıştı. Bugün de burada serası yıkılan arkadaşlarımıza naylon yardımı yapılıyor. Bu yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İnegöl Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu yardımların yetmediğini görmekteyiz. Zamanla bunların düzeltileceğinin ve daha ileriye gideceğimizin farkındayız. Serası çöken çiftçilerimiz Söğüt ve Bilecik havzasında sera çökmesinden dolayı bir yardım almışlardı. Bunun da takipçisiyiz. Buradan da bir yardım almak istiyoruz. Bu kadar da olsa bizlerin yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

DESTEĞİN ARTIRILMASI GEREKİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arkadaşlarımız ihtiyacın daha fazla olduğunu ilettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız devamının olduğunu söylediler. Ocak ayındaki afattan özellikle Çeltikçi ve Cerrah bölgelerimiz fazlasıyla etkilendiler. Seralar tamamen çöktü. Bu noktadaki desteğin de artırılması gerekiyor. Sizin de destek ve katkılarınızla inşallah daha iyi düzeyde işler olacak. İnşallah günbegün bütünşehir yasasının getirdikleri artarak kendisini hissettirecek ve daha güzel kazanımlar ortaya çıkacak. Katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL'ÜN HER ALANDA GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bugün sembolik bir dağıtım töreni gerçekleştirerek sizlerle buluşuyoruz. Artık Büyükşehir var. Büyükşehrimiz artık İnegöl'ün her alanında olacak. Ne sıkıntı varsa sizin yanınızdayız. Bizim konumuz sizi dinlemek, derdinize çözüm üretmek. Bugün burada dağıtılacak olan konu çok önemli değil ama niyetimizi sizinle paylaşmak istedik. Yeni bir dönem başladı. Artık üreticimiz yanında her zaman Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi var. Artık bu işlerde belediyeler var sadece devlet ve bakanlık yok. İnegöl'ümüzün her alanda gelişmesi ve kalkınmasında Büyükşehir Belediyesi de rol sahibi. Bu her alan için geçerli. Üretimin, turizmin, sanayinin, mobilyanın, tarımın, ticaretin gelişmesine kadar her şeyle uğraşıyoruz. Burada belli miktar sera dağıtılıyor, bir bu kadar daha gönderilmesi talimatını vererek yardımı 2'ye katlamak istedim. Daha sonra ihtiyaç olana desteklere devam edeceğiz. En az bu kadar daha arkadaşlarımız gönderecekler, yaraya merhem olacağız. Bu sürekli olacak bir şey. Amacımız üreticimizin yanında olmak ve ona moral vermektir. Büyükşehir'e girdik, projelerimizi hızlandırdık. İcraatlarla birlikte İnegöl ilçemiz de Büyükşehir desteğiyle değişmiş olacak. Buraya ek kaynaklar aktarmak için, ilave yapmak için geliyoruz. Bu da onun bir göstergesidir. Burada kırsal kesimin gelişmesi, üreticimize destek vermek, üretimini geliştirmesi ve daha fazla kazanması, çoluk çocuğunun aynı üretimlere devam etmesini istiyoruz. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olacağız. Yerinde üretimin gelişmesini sağlayacağız. Kırsal kesimin üretim gücünün artmasını istiyoruz. Bu anlamda destekler veriyoruz. Hangi bölgede ne gibi desteklere ihtiyaç var, hangi konuları canlandırabiliriz konularında çalışıyoruz. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığını Büyükşehir olarak biz kurduk. Şimdi Tarım AŞ'yi kurduk. Ne için? Sizin birliklerinizle beraber çalışmak için. Sulamanızdan, göletinizden her şeye biz sorumluyuz, sizlerle birlikte çalışacağız. Size destek vereceğiz, daha fazla üretin, daha fazla kazanın, Bursa ve İnegöl önde olsun. Amacımız budur. Üreticimize gerçek anlamda destek veriyoruz. Talepleriniz doğrultusunda desteklerimiz sürecek. Bizim tek amacımız kazandırmaktır. Bursa'mızın ve İnegöl'ümüzün her zaman önde olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00