İNEGÖL YATIRIMA DOYACAK

İNEGÖL YATIRIMA DOYACAK

İnegöl'de inşaatı devam eden kamu yatırımlarına incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da olduğu gibi İnegöl'ün de yatırıma doyacağının müjdesini verdi.

 

Mayıs ayında bir bölümü hizmete açılacak olan Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı, Gençlik Spor İl Müdürlüğünce yaptırılan İnegöl Gençlik Merkezi ve TOKİ tarafından yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarını inceleyen Vali Karaloğlu, İnegöl`ün yatırıma doyacağını söyledi.

AĞANIN LAFININ ÜZERİNE LAF OLMAZ”

İlk olarak OSB kavşağındaki incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl ilçemizde 1 Aralık tarihinde 4 ay önce birlikte temeli attığımız ve temelini atarken de ismini Hikmet Şahin verdiğimiz, ismini kabul ettireceğimiz, ağanın lafının üzerine laf olmaz. Biz dedik artık. Hikmet Şahin kavşağı olacak burası. İnşallah planladığımız gibi 1 ay içerisinde, trafik üstten Ankara-Bursa istikametine açılmış olacak. Şehirle sanayiyi bağlayan kolu da hemen açıp, diğer tali kollardaki çalışmalarda gördüğünüz gibi hızla devam ediyor. Ben Karayolları Bölge Müdürlüğümüze, müteahhit firmamıza, İnegöl Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

17 MİLYON TL MALİYETİ VAR

Projede hiçbir aksama olmadığını belirten Karaloğlu, Gayet iyi, planladığı gibi proje devam ediyor. İnşallah bittiğinde hem şehre girerken güzel bir algı oluşturacak hem de bu kavşak sanayi kavşağı olduğu için yoğun bir kavşaktı. Burada araçların durması, kalkması, beklemesi baktığınızda amortismanı çok çabuk geri dönecek bir kavşak olacak. Şuanda 17 milyon TL harcamayla burayı bitirmiş olacağız. Kamulaştırma hariç. Ama bakarsınız burada durmalar, kalkmalar, hava emisyonunda, kamyonların bırakmış olduğu olumsuz etkiye baktığınızda, harcadığımız paranın çok fazla bir şey olmadığını görürsünüz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanlığımızdan konuyu çıkartan değerli vekilimize de teşekkür ediyorum. Mayıs ayının ilk haftasında üst kısmı açacağız. İnşallah 10 Mayıs'ta beraber buradan geçeriz” şeklinde konuştu. Vali Karaloğlu ve milletvekili Hüseyin Şahin, daha sonra Müftülük Külliyesi'nde yapımı süren camide de incelemelerde bulundu.

VALİDEN KALDIRIM FIRÇASI

Vali Karaloğlu'nun son ziyareti TOKİ bölgesindeki sağlık merkezi oldu. Gençlik merkezinden çıkıp yürüyerek sağlık merkezine gelen Karaloğlu, Sağlık Merkezi girişindeki merdivenlerin dik olduğunu ve engelli bölümündeki girişin sıkıntılı olduğunu ifade ederek, müteahhittin durumla ilgilenmesini söyledi.

KUR'AN KURSU GENÇLİK MERKEZİNE TAŞINIYOR

TOKİ bölgesindeki ziyaretleri sırasında vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Karaloğlu, mahalle sakinlerinin, Bölgedeki camide Kur'an eğitimi veriliyor, ama fiziki şartlar yetersiz” şikâyeti üzerine camideki Kur'an Kursu'nun Gençlik Merkezine taşınması talimatı verdi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26