İNEMATO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İNEMATO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO)’nda dereceye giren 120 öğrenciye, düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen İNEMATO’da sona gelindi. 40 okuldan 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan olmak üzere 800 öğrencinin birbirleri ile yarıştığı İNEMATO’da dereceye giren 120 öğrenciye toplamda 60 bronz madalya, 40 gümüş madalya, 20 altın madalya, 4 adet gram altın, 4 adet çeyrek altın ve 4 adet tablet bilgisayar hediye edildi. Düzenlenen ödül törenine ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İNEMATO’YA TÜRKÇE EKLENECEK

Törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “İNEMATO, İnegöl Matematik ve Türkçe Olimpiyatları açılımını taşımaktadır. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlemiş olduğumuz Matematik Olimpiyatlarına önümüzdeki yıllarda da Türkçe Olimpiyatlarını eklemek istiyoruz. Dolayısı ile ilçemizde, okullarımızda, sınıflarımızda, dersliklerimizde yaptığımız birçok etkinliğin yanı sıra çocuklarımızı geleceğe, hayata hazırlama konusunda farklı bilgi ve becerilerini tespit noktasında farklı çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde ‘İnegöl Okuyor’, ‘Okuyalım Yarışalım’ ve ‘Okul Yolum, Okuma Yolum’ projesi kapsamında birçok öğrencimize ödül vermiştik. Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak ve kitap ile beraber yaşamalarını sağlamak için bir çalışma yapmıştık. O çalışmanın 6’ncısını yapmıştık. Ben inanıyorum ki 6 yıldan beri üst üste bu okuma yarışmalarını düzenleyen başka bir ilçe yoktur. Bir farklı çalışma da daha önceki yıllarda farklı özel okullar tarafından yapılan matematik olimpiyatları vardı. Biz dedik ki İnegöl Matematik Olimpiyatları’nı düzenleyelim. Sağ olsunlar okul müdürlerimiz ve matematik öğretmenlerimiz okullarda bununla ilgili kulüpler kurdular, öğrenciler seçtiler. Daha doğrusu matematik kurdu olan çocukları buldular ve çocuklarımız okullarımızda bu olimpiyatlara 5-6 yıldan beri hazırlanmaktadırlar” dedi.

 

AKADEMİK BAŞARILARA ÖNEM VERDİK

Sayısal dalda daha fazla insana ihtiyaç olduğunu belirten Baştürk, “Her kategoride 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda 5’er öğrenci olmak üzere 40 okulumuzdan 20’şer öğrencimiz bu yarışmaya katıldı ve dolayısı ile 800 öğrenciyi geçen hafta ciddi bir sınav ortamından geçirdik. Sorular ile ilgili herhangi bir problem ve şikâyet olmaması konusunda hassasiyetimizi koruduk ve İnegöl liselerinden matematik öğretmenlerimiz, çocuklarımızın müfredatına uygun bir şekilde soruları hazırladılar. Gizlilik çerçevesinde kitapçık halinde sorularımız basıldı ve okul müdürlerimizin, müdür yardımcılarımızın salon başkanlığı gözetiminde sınavlar tamamlandı. Gerçekten heyecanlı bir çalışma oldu çünkü ülkemizde fen
dalında, matematik dalında, fizik dalında daha fazla insana ihtiyaç var. Bu insanları da ortaokul 1’den, 2’den, 3’ten itibaren seçmemiz halinde bu çocuklarımızın önü açılmış olacak. Bu çocuklarımız lise hayatında, üniversite hayatında tercihlerini daha iyi yapacaklar. Bu tür bir çalışma yaptık. İnanıyorum ki ilçe düzeyinde bir Matematik Olimpiyatı 3’üncüye bir tek İnegöl’de yapılıyordur. Kitap okuma yarışmaları sürekli ve her geçen gün artan bir atmosferle devam etmektedir. Bu da çocuklarımızın ders dışında yapacağı birçok etkinliği ortaya koymaktadır. İnegöl, fizik, yapı, donatım, derslik, okul konusunda büyük yatırımlar yapmıştır. Daha önceki yıllarda okullarımızda sınıf mevcutları 45-50 arasında değişirken şu anda tüm ilçemizdeki sınıf mevcutları 25-35 arasında değişmektedir. Dolayısı ile fizik, yapılandırmanın yanı sıra akademik başarılara önem verdik. Sosyal, sportif etkinliklere önem verdik. İnegöl hem ders içi çalışmalarda hem ders dışı çalışmalarda hem Bursa’da hem Türkiye genelinde devamlı kendisini iyi bir şekilde duyurmaktadır. Bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yarışmaya katılan 800 öğrencinin tamamını tebrik ediyorum. Her kulvardan ilk 30’u dereceye girebildi. Amaç bu 800 öğrencinin içerisine girmekti, bu yarışmada bulunmaktı” şeklinde konuştu.

 

 

 

AKÇA’DAN ÖĞRENCİLERE ÖVGÜ

İnegöl Matematik Olimpiyatları kapsamında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere toplandıklarını belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Benim bu gibi yarışmalarda taşıdığım bir duygum var. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, ödül alan talebelerimiz elbette takdir edilmesi gereken bir iş yapmışlardır. En az bu öğrencilerimiz kadar takdir edilmesi gereken diğer bir kesim de bu yarışmalarda yarışan öğrencilerimizdir. Bu yarışmalarda yarışan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

MATEMATİK HAYATIN KENDİSİDİR

Matematiğin bir sanat olduğunu dile getiren Kaymakam Akça, “Nedir matematik? Zaman zaman bu soruyu kendime sormuşumdur. Galileo der ki; matematik tabiatın ortak dilidir. Bana göre ise matematik hayatın kendisidir. Bazı öğrencilerimize göre matematik kendileri için en zor olan derslerden biridir. Ben matematiği hiçbir zaman zor bir ders olarak düşünmedim. Çünkü matematik, doğru yoldan giderseniz sonuç kesinliği net olan bir bilgi alanıdır. Asıl mesele o doğruyu bulmada. İşte o doğruyu bulmak için öğrencilerimiz en az sevdikleri, istedikleri, arzu ettikleri eşyalar, oyunlar kadar matematiğe ister ve çalışırlarsa o doğruyu çok rahat bulurlar. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Milli Eğitim teşkilatına teşekkür ediyorum. Bir kez daha yarışmaya katılan öğrencileri kutluyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32