İNESDER TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA

İNESDER TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER), İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Kapanış Şöleni’ne 100’e yakın öğretmenle katıldı.

İnegöl’de eğitim camiasına yönelik etkinlikler düzenleyen İnegöl Eğitim Severler Derneği (İNESDER), bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslar Arası Türkçe Olimpiyatlarının kapanış törenine 100’e yakın öğretmenle katıldı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına 140 ülkeden 2 bin öğrenci katıldı.

ALLAHIN BİR LÜTFU

Türkçe Olimpiyatlarının kapanış şölenine ilişkin bir açıklama yapan İNESDER Yönetim Kurulu üyesi Sınıf Öğretmeni Aykurt Sav, artık sözün bittiği yerde olduğumuzu söyledi. Herkesin her şeyi gördüğünü ifade eden Sav; “Bunlar kabul olan dualar, gerçekleşen rüyalardır. Bu olayı Cenab-ı Allah`ın Türk milletine lütfu olarak görüyorum. Bu olayın, bu operasyonun, bu güzelliğin onun lütfu olmadan gerçekleşmesi mümkün değil. 140 ülkeden 2 bin tane öğrencinin aynı dili kullanması, tek duygu ve tek düşünce içinde Türkçeyi tanıyıp sevmesi, ifade edilemeyecek şeyler” dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları`nın görkemli kapanış şölenini izleyen öğretmenlerden Türkçe Öğretmeni İskender Yalçın ise, “Bütün dünya çocuklarının Türkçe konuştuğunu görmek beni çok mutlu etti. 10 yıl sonra güzel şeyler olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mustafa Güçlü de “Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`na festival demek daha yerinde olur herhalde. Çünkü olimpiyat deyince bir yarış ya da bir rekabet anlaşılıyor. Ama hakikaten güzel bir organizasyona tanık olduk. Biz, bu kardeşlerimizi ya da evlatlarımızı gördükçe dünya ülkelerinde sevgi tohumlarının ne denli güzel çiçekler açtığını görüyoruz. Dünyada hoşgörü ve diyalogun her türlü dinden ve ırktan bireylerle paylaşıldığını anlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sınıf Öğretmeni Fatih Çelik, Türkçe olimpiyatlarının vermiş olduğu mesajın ‘Evrensel Barış’ olduğuna dikkat çekerek; “Bugün dünyanın her köşesinde bütün gönüllerde yükselmesi gerekli olan bu sesin, evrensel barış mesajını inşallah ülkemizden dünyaya çok güçlü bir şekilde ulaştırılmasına bu olimpiyatlar vesile olacak. Bütün gönüller birbirleri ile bu güzel ses ile her zaman en yukarıda kalacak. Organizasyon harikaydı, her şey çok güzeldi” dedi.

Şölen, 140 ülkeden gelen çocukların sahnede birlikte seslendirdikleri ‘Yeni Bir Dünya’ şarksı ile son buldu. Tören sonunda yapılan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32