İNESMEK İLK MEZUNLARINI VERDİ

İNESMEK İLK MEZUNLARINI VERDİ

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ilk mezunlarını verdi. İNESMEK kapsamında açılan Bilgisayar, Web Tasarım ve Diksiyon kurslarına katılarak başarılı olan 133 kursiyer, dün Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını al

İnegöl Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik kapsamında başlattığı önemli projelerden biri olan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ilk mezunlarını verdi. İNESMEK kapsamında açılan Bilgisayar, Web Tasarım ve Diksiyon kurslarına katılarak, başarılı olan 133 kursiyer dün Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

 

Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bilgisayar, Web Tasarım ve Diksiyon kurslarının tamamlandığını ifade ederek, “53 bilgisayarda, 56 diksiyonda, 24 de web tasarımda olmak üzere toplam 133 kursiyerimizin sertifikalarını vereceğiz.” dedi.

 

İNESMEK’in İnegöl’de bir ilk olduğunu kaydeden Alinur Aktaş, “Bu kurslar hiçbir kurumla rekabet etmek için kurulmuş bir kurs değil. İnegöl’de ilk kez düzenlenmiş ve birkaç sene sonra da çok ciddi ağılığı olacak bir organizasyondur. Bizim Halk Eğitim Merkezi, ya da başka bir okul, özel bir kurs ile yarışma gibi bir derdimiz yok. Belediye olarak geciktiğimizi düşünüyorum. Bu yıl örnek olarak başladık. İlk etapta biraz alt kategoride yapalım dedik. Biz gerçekten tahminimiz çok üstünde bir kabul gördük. 5 binin üzerinde müracaat aldık. Ama mevcut kapasitemiz itibariyle ilk yılda Bin 500 kursiyerimizi kurslara tabii tutmuş olacağız.” diye konuştu.

İNESMEK’i her eve götüreceklerini belirten Alinur Aktaş, kurslar sayesinde kentlilik bilincini arttıracaklarını sözlerine ekledi. Yapılan konuşmanın ardından açılan kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07