İNESMEK´İN GURUR GECESİ

İNESMEK´İN GURUR GECESİ

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK) 2015-2016 eğitim öğretim sezonu yılsonu geleneksel el sanatları sergisi, eski kültür sarayı alanında açıldı.

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarının (İNESMEK) 5´inci geleneksel yılsonu el sanatları sergisi dün akşam açıldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 11 farklı kurs merkezinde yıl boyunca hazırlanan birbirinden farklı 400 eser, eski kültür sarayının bulunduğu alanda hazırlanan stantlarda izlenime sunuldu. Sergi açılışı için coşkulu bir tören de düzenlendi. Programın açılışını İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibi muhteşem bir gösteriyle yaptı.

HİZMET STANDARTLARIMIZI YUKARIYA ÇIKARMA GAYRETİNDEYİZ

İNESMEK yılsonu geleneksel el sanatları sergisi açılışına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK). Her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkarma ve artı değer üretme hakkı bulunmakta. İNESMEK´te tam bu yönüyle bu eksikliği doldurmakta ve bu konuda hizmet etmekte? dedi.

İNESMEK HALKIN AYAĞINA GİDİYOR

İNESMEK´in 2011 yılında iki kurs merkeziyle hizmete başladığını hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5´inci yılında 11 farklı merkezde İnegöl halkına ücretsiz eğitimler verildiğini dile getirdi. Aktaş, İnegöl merkezde yer alan kursların yanı sıra Huzur Mahallesi, Alanyurt Belediye Ek Hizmet Binası, YunusEmre Mahallesi, Cerrah Mahallesi, Tahtaköprü Mahallesi ile Kurşunlu Mahallesi´ndeki ek hizmet binalarında, yine Yenice Mahallesi ve Akhisar Mahallesinde kurs merkezleri açarak İNESMEK´i ilçe halkının ayağına götürmek istediklerine vurgu yaparak, ?Çünkü artık İnegöl sadece merkezden ibaret değil. Alanyurt bölgesiyle, yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz toplu konutlarla beraber İnegöl´ün tan 116 tane mahallesi var? şeklinde konuştu.

SERGİ 3 HAZİRAN´A KADAR AÇIK KALACAK

2011 yılında startı verilen İNESMEK´in o yıl 14 tane branşı bulunduğunu ifade eden Aktaş, ? Hamdolsun bu yıl tam 52 branş açtık. İNESMEK´te 5 yıllık süreçte 17 bin ön kayıt yapılmış ve biz 12 bin küsur vatandaşımız çeşitli kurslarda eğitim almışlar. Yani her yıl yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımız eğitim alıyor. Halk Eğitim Merkezimizin de kursları var. Fakat Halk Eğitim genel kurslar açıyor. Biz biraz daha hedef odaklı ve gerçekten ticaret hayatına da ciddi katkısı olacak ama sosyal yönden de kişilerin kendini geliştirmesi adına kurslar açıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim dönemine 39 usta öğretici ile 52 farklı branşta 118 grupla 2 bin 340 vatandaşımıza hizmet verdik. Eğitim öğretim yılı içerisinde İNESMEK kurslarında eğitim gören vatandaşlarımızın yıl boyunca hazırladıkları birbirinden güzel eserleri inşallah birazdan görme imkânına sahip olacağız. Kursiyerlerimizin çalışmalarından oluşan yılsonu sergimizde giyim, el nakışları, mefruşat, keçe, saçaklama, ahşap, rölyef, kiremit, filografi, quilling, teraryum, ebru, tezhip, resim, fotoğrafçılık gibi 15 farklı branşta 400 eser yer almaktadır. Sergimiz 3 Haziran tarihine kadar sabah 10.00´dan akşam 23.00´e kadar ziyarete açık olacaktır. Tüm ilçe halkımızı sergimize davet ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

?BU BİR KERMES DEĞİL?

Konuşmasında kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebep olan bir konuya da değinen Aktaş, ?Bir konuyu daha hatırlatmak istiyorum. Bu organizasyonla birlikte hemen telefonlar da gelmeye başladı. Kermeslere merkezde izin vermiyorsunuz, siz orada kermes açıyormuşsunuz. Bu bir kermes değil, bir senelik emeğin, gayretin, çabanın harika sonuçlarının sergilendiği bir etkinlik. Kermesle alakalı düşüncesi olanlar varsa Kültürpark´taki fuar alanımız yerinde veya başka alanları kullanabilirler. Bu mekan biliyorsunuz eski Kültür Sarayının olduğu mekan. İnşallah zemin altında otopark ve zemin üstünde meydan olmak kaydıyla yaklaşık 1 buçuk yıl sonra hayata geçireceğimizi hatırlatmak istiyorum? ifadelerinde bulundu.

?İNESMEK SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLANLAR VAR?

Özellikle hanımefendilerin İNESMEK kurslarını ağırlıklı olarak tercih ettiğini de belirten Aktaş, ?Ben hanımefendilere de bu işle ilgilenen beyefendilere de şunu belirtmek istiyorum, bu yıl rölyef kursuna gelmiş olabilirsiniz, önümüzdeki yıl bir başka kursu tercih edebilirsiniz. Çünkü İNESMEK marifeti ile işinde pozisyonunu yükseltenler var, iş bulanlar var, ek iş bulanlar var? Çünkü bizim Hanımlar El Emeği Çarşımız da var. Her şeyden önemlisi çok ciddi sosyalleşme imkânına sahip olanlar var? dedi.

?BU ESERLERİN ARKASINDA ADANMIŞLIK VAR?

Başkan Aktaş´ın ardından konuşan Kaymakam Ali Akça ise,İNESMEK kurslarının önemine değinerek; ?Burada az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz güzel bir sergi olacak. İnegöl Belediyesi´nin ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün omuz omuza yürüttüğü birlikte, beraberlikte sergilediği güzel çalışmaların somutlaşmış örneklerini hep birlikte göreceğiz. Bu güzel çalışmalara imza atan hanımefendilere, beyefendilere, İnegöl Belediyemize ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze tebriklerimi bildiriyorum. Hepsi el emeği göz nuru eserler. El emeği göz nuru tabiri öyle sıradan bir tabir değildir. El emeği göz nuru dediğimizde onun arkasında ciddi bir emek vardır. Onun arkasında ciddi bir adanmışlık vardır, zaman harcama vardır, çalışma vardır. Bizleri yaratan Cenabı Hakk güzel kitabımız Kuran-ı Kerim´de der ki; kişi için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Ben, siz değerli çalışan insanlara huzurlarınızda tebriklerimi bildiriyorum. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde protokol üyeleri kursiyerlere kurs bitirme belgelerini takdim etti. Kursiyerler de protokol üyelerine eserlerinden hediyeler sundu. Daha sonra kurdele kesimiyle İNESMEK´in 2015-2016 eğitim öğretim yılı yılsonu geleneksel el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Yoğun kalabalık ve protokol üyeleri birbirinden güzel eserlerin izlenime sunulduğu sergiyi gezerken hayranlıklarını gizleyemedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07