İNGAZ AFETLERE HAZIR

İNGAZ AFETLERE HAZIR

İnegöl Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İNGAZ) Genel Müdürü Faruk Coşkun, son zamanlarda bölgemizde yaşanan depremlerin ardından İNGAZ´ın afetlere yönelik aldığı tedbirler ve yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, dün makamında ağırladığı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Coşkun, İNGAZ olarak afetlere karşı duruşlarını ve yapılacakları belirlediklerini, bu konuda sürekli olarak denetim ve eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

AFETTE BÖLGEYİ GAZSIZLAŞTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ

1999 Marmara depreminden sonra Türkiye´de her bir kurum ve kuruluşun bütün çalışmalarında depremi dikkate alarak projelendirme yaptıklarını belirterek konuşmasına başlayan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, ?Bizim de İnegöl-Yenişehir doğalgaz dağıtım projesi kapsamında olası depremlere göre dizayn edilmiş projelerimiz var. İşin başından sağlam tutmaya çalışıyoruz. Deprem, sel yada diğer afetlerle ilgili işletme sürecinde ne tür önlemler alıyoruz? Bununla ilgili personelimizde yılda birkaç kez tatbikat yapıyoruz. Boru hatlarımızın kendimize göre zayıf ve riskli noktaları var mı? Kırıldığında, patlamada, yangında şehri nasıl gazsız bırakacağımızı düşünüyoruz. Burada en önemli husus doğalgaz hatlarında zarar geldiğinde yada doğalgaz hattında patlama olduğunda şehri gazsız bırakmalıyız. Eğer yıkım varsa ve gaz akışı sürüyorsa buradaki felaket daha da artacaktır. Bölge emniyetli şekilde gazsızlaştırılacak. Mevcut şebeke içindeki doğalgazı boşaltmalıyız. Nerelerden, hangi noktalardan boşaltacağımızı tespit etmiş durumdayız. Bu konuda tatbikatlarımızı da tamamlamış durumdayız. Oksijene mi atılacak, yakılacak mı bunu da tespit ediyoruz. Biz bu konuda bir cep kitapçığı da oluşturduk. Şirketimiz kurulduğundan beri var olan bir uygulama. Şebekemiz büyüdükçe sürekli revize ediyoruz? dedi.

AFETE KARŞI DURUŞUMUZU VE YAPACAKLARIMIZI BELİRLEDİK

Bütün probleminafetle birlikte sonlanmadığını belirten Coşkun, ?Afetten sonra da yaşayan insanlar için ne yapacağız? Bu afetin kış ayında olduğunu düşünün. Düzce depremi kışın yaşandı. İnsanlar soğukta kaldılar. Tekrar şehri gazlandırmamız lazım. Bu da büyük bir operasyon istiyor. Belki bizim personel sayımızın üstünde bir ekiple çalışmamız gerekir. Civar şehirlerdeki Bursa, Eskişehir, Bilecik gibi illerdeki doğalgaz dağıtım şirketleriyle olası bir afette ortak hareket etme noktasında görüşmelerimiz oldu. İnegöl´ün içerisinde de 50´ye yakın yetki verdiğimiz mühendislik firması var. En az 50-60 makine mühendisi ve teknik eleman çalıştırıyor. Bu arkadaşlarımızla da zaman zaman yaptığımız toplantılarda bu konuları da gündeme getirerek bu arkadaşlarımızdan da destek alacağımızı düşünüyoruz. Hem afet anında hem de afet sonrası duruşumuzu, yapacaklarımızı belirledik? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32