İNGİLİZCEYİ TİYATROYLA PEKİŞTİRDİLER

İNGİLİZCEYİ TİYATROYLA PEKİŞTİRDİLER

Altın Nesil Okulu öğrencileri, yaşayarak öğrenme etkinlikleri kapsamında İnegöl Kültür Merkezi’nde Mavi Balon tiyatro ekibinin sergilediği ‘The Kitchen’ adlı İngilizce tiyatro oyununu izlediler.

Altın Nesil Okulu öğrencileri, derslerde yapılan etkinlikler yanında bir kez daha yaşayarak öğrenmenin tadına vardılar. Okulun 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencileri, yabancı dil öğretmenleri Özge Öğütveren, Ecehan Avcı, Duygu Osmanlı ve Zeynep Öcal rehberliğinde İnegöl Kültür Merkezi’nde Mavi Balon tiyatro ekibinin sergilediği ‘The Kitchen’ adlı İngilizce tiyatro oyununu izlediler.

 

LONDRA’DA YAŞAYAN BİR TÜRK KIZININ HİKÂYESİ

İlk bakışta yabancı dilde bir tiyatro oyununu daha önce izlemediklerinden dolayı oyun hakkında önyargıları olan öğrenciler, oyunu anlayamayacaklarını düşünerek endişe duydular. Fakat hem oyunun akıcı olması, hem de dilinin öğrencilerin seviyesine uygun olması çocuklardaki endişeyi alıp götürdü. Öğrencilere de sadece oyunun keyfini çıkarmak kaldı. Oyunda, Londra’da bir restoranın mutfağında çalışan bir Türk kızının yaşamından kesitler sunulmaktadır. Ana karakter, İngilizce konuşulan yabancı bir ülkede tek başınadır. Ve hedeflerine ulaşmak için yabancı dil her şeyidir. Bu zorluğu ancak kendine güvenle aşabileceğinin farkına varır.

 

İNGİLİZCE TABU HEDİYE EDİLDİ

Bu etkinlik sayesinde öğrenciler yabancı dil gelişimlerine katkı sağlarken, yabancı dilin hayatımızdaki önemini de kavramış oldular. Oyun bittikten sonra hediye edilen İngilizce tabu oyun kartları ise öğrencilere tiyatrodan kalan çok yararlı bir hatıra oldu. Mutfak gereçlerini öğretici nitelikteki bu oyun kartları sınıf içerisinde hem İngilizce konuşmalarına, hem de birbirleri ile iletişimlerinin gelişmesini de sağladı.

Benzer etkinliklerin hem okul içinde hem okul dışında devam edeceğini belirten Yabancı Dil Zümre Başkanı Özge Öğütveren, öğrencilerin günlük yaşamdaki konuşma becerilerini geliştirmeleri için oyunun önemli bir örnek olduğunu da ekledi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32