İngiltere´yi ayağa kaldıran asker cinayeti

İngiltere´yi ayağa kaldıran asker cinayeti

Londra`da bir asker, iki kişi tarafından sokak ortasında öldürüldü. Görgü tanıklarına kendilerini kayda aldıran saldırganlar Müslüman olduklarını ve saldırıyı intikam için yaptıklarını söylerken, İngiltere`de Müslümanlara saldırılar başladı.

Londra`nın güneydoğusundaki Woolwich`de kışla yakınlarında meydana gelen olayda, iddiaya göre; satır, bıçak ve tabanca taşıyan iki saldırgan, üzerinde "Help for Heroes" (Kahramanlara Yardım) adlı orduyla yardımlaşma kuruluşunun tişörtü bulunan kişiye sokak ortasında saldırdı.
CESEDİ CADDEYE BIRAKTILAR Satırla saldırdıkları öğrenilen kişiler polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilirken İngiliz basınına konuşan görgü tanıkları saldırganların askeri öldürdükten sonra cesedini sokağa bıraktıklarını söyledi.
İngiltere Başbakanı David Cameron saldırıyı `şok edici` olarak yorumlarken, polisin olayla ilgili inceleme yaptığını, ancak büyük bir olasılıkla terörist bir saldırı olduğu yönünde işaretler olduğunu açıkladı. Sadece acil durumlarda toplanan `kobra` toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Teresa May ise saldırıyı `barbarca` olarak yorumladı.
İngiliz TV kanalı ITV, bir cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri yayınladı. Videoda siyahi bir adamın elinde kanlı bir bıçağı tuttuğu görülüyor. Kanal ayrıca Nijerya kökenli olabileceği ifade edilen adamın `Sizinle savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yapmamızın tek nedeni Müslümanların her gün ölmesi. Bu İngiliz asker, göze göz, dişe diş` dediğini aktardı. İngiliz basını görüntüleri yayınlarken adamın cihad çağrısı yaptığını iddia etti.
Guardian gazetesi ise LBC radyoya konuşan bir görgü tanığının `bu zavallı adamı kesiyorlardı, doğruyorlardı` dediği öğrenildi. Polis saldırının gerçekleştiği caddeyi güvenlik çemberi altına aldı.
MÜSLÜMANLARDAN BİRLİK ÇAĞRISI Saldırının ardından Müslümanlara ait bazı binalara saldırılar düzenlenirken, İngiltere`deki Müslüman kuruluş ve derneklerden saldırıyı kınayan açıklamalar geldi. İngiltere Müslüman Konseyi yaptığı açıklamada, barbarca olarak nitelendirdiği saldırının İslam ile ilgisi olmadığını belirterek Müslüman ve Müslüman olmayanlara nefrete ve düşmanlığa karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07