İNİYAD KURBANLARI BURKİNO FASO’DA KESECEK

İNİYAD KURBANLARI BURKİNO FASO’DA KESECEK

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı Halil İbrahim Zengin, İNİYAD kurbanlarının Burkino Faso’da kesileceğini söyledi.

İNİYAD İHH yönetimi Başkan H.İbrahim Zengin, Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, Acil yardımlar sorumlusu Sinan Barut ve dernek görevlisi Suphi Bayram Burkino Faso’ya gidecek İHH gönüllüsü Adem Akaslan’ı birlikte uğurladılar

 

İNİYAD İHH Başkanı Halil İbrahim Zengin yaptığı açıklamada,  “İHH 20.yılında 95 ülke ve bölgeye İnegöllü hemşerilerimizin vermiş oldukları kurban bağışları ile,  Kurbanın bereketini taşıyoruz. Bu bayram da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak paylaşmanın ve yakınlaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. İHH 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmasını Bosna Hersek’te gerçekleştirmişti. İHH’nın bir ülkeden başlayan çalışması, sonra 10’a, ardından 40’a, 60’a, derken 95’e ulaştı. Kurban ile başlayan paylaşma, yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybelerinde ne varsa, veren elden ne aldılarsa, ait oldukları yerlere ulaştırdık.” dedi.

           

İNİYAD İHH gönüllüsü Adem Akaslan ise, “Kardeşlerimizden aldığımız kurban vekaletlerini Burkino Faso’da kesmek üzere görevlendirildim. Bayramı ailemizden ayrı geçirmenin burukluğu ve Burkino Faso’lu Müslüman kardeşlerimizin sıcaklığından duyacağım mutluluğu yaşıyorum. Orada kurban ibadetini ve paylaşmayı hep beraber yaşayacağız. Ayak bastığımız topraklardan tebessüm kareleri, yeni gülen yüzler getiraceğiz inşallah. İnegöllü kardeşlerimiz haklarını helal etsinler ve dualarını bizden esirgemesinler. Kısmet olursa bayram dönüşü oradaki izlenimlerimizi tüm kardeşlerimizle inşallah paylaşacağız.” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07