İNŞAATÇILAR MÜNİH SEFERİNDE

İNŞAATÇILAR MÜNİH SEFERİNDE

Organize ettiği sektörel fuar gezileriyle üyelerinin gelişimlerine katkı sağlamayı ve rekabet güçlerini artırmayı amaçlayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Almanya´ya fuar gezisi düzenledi.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen geziye, odanın İnşaat Komitesi üyeleri ile bazı yöneticileri katıldı.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

?BAUMA Münih 2016´ adıyla düzenlenen 31. Uluslararası İnşaat Makineleri, İnşaat Malzemesi Makineleri, İnşaat Araçları ve Madencilik Makineleri Fuarı´na katılan İTSO heyeti, 3 günlük gezi kapsamında inşaat ve makine sektöründe faaliyet gösteren Alman firmalar ile ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirecek. Fuara ilişkin bilgi veren İTSO Başkanı Vekili Mustafa Kaynakçı, sektörel fuarların dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip edilmesi açısından son derece yararlı olduğunu belirtti.

ALANINDA DÜNYANIN 2. BÜYÜK FUARI

Münih´teki uluslararası fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden firmaların katılarak ürünlerini sergilediklerini kaydeden Mustafa Kaynakçı; yapı, inşaat ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelere makine ekipmanı tedarik eden firmaların katıldığı fuarın, sektörde faaliyet gösteren üyelerinin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.  Kaynakçı fuarın alanında dünyanın 2. büyük fuarı olduğunu da belirtti.

İTSO ÜYESİ ESTETİK YAY STANDINI ZİYARET ETTİLER

BAUMA Münih 2016´ya 140 Türk firmasının katıldığını ve bu sayı ile 4. büyük katılımcı ülke olduklarını da belirten Mustafa Kaynakçı, bu firmalardan birinin de İnegöl´den Estetik Yay Firması olmasının kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Firma sahibi Zahit Şükrü Ezim´in odalarının Meclis Üyesi olduğunu söyleyen Kaynakçı, ?Makine sektöründe ülkemizde güzel gelişmeler yaşanıyor. Önemli bir üretim merkezi olan İnegöl´de de son yıllarda makine üreticisi firmaların sayısında artış var. Bu durum, ilçemizdeki üretim çeşitliliği açısından sevindirici bir gelişme? dedi. Mustafa Kaynakçı, makine sektörünün katma değeri yüksek olduğunu bu nedenle sektörün desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, ?Fuar ziyaret programında amaçlarımızdan biri de üyemiz olan Estetik Yay Firması´na moral vermekti? diye konuştu. Kaynakçı, iş gezisi programı ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin sektördeki yenilikleri yakından görerek kendilerini geliştirmeleri ve rekabet güçlerini artırmaları açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kaynakçı, gezinin KOSGEB destekli organize edildiğini belirterek, yapılan iş gezisine ulaşım, konaklama ve tercümanlık giderlerinin yüzde 50´snin 2 bin TL´ye kadar, katılımcı firmalara KOSGEB tarafından ödeneceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan yurt dışı fuar gezisine İTSO Başkan Vekili Mustafa Kaynakçı´nın yanı sıra Meclis Başkan Yardımcısı Timur Erezsarı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kocaağa, Meclis Üyeleri Erdinç Ürpermez, Zekai Sürer ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk ile İnşaat sektöründe faaliyet gösteren oda üyesi firma temsilcileri katıldılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68