İNŞAATLARDA RAMAZAN MOLASI

İNŞAATLARDA RAMAZAN MOLASI

Ramazan ayının yılın en sıcak dönemlerine denk gelmesi ağır iş kollarında çalışan işçileri de olumsuz etkiledi. İnegöl’ün en önemli geçim kaynaklarından olan sanayide birçok firma çalışma saatlerinde ramazan düzenlemesine giderken, yine İnegöl’

Ramazan ayının yılın en sıcak dönemlerine denk gelmesi bazı iş kollarında çalışan işçilerin mesai saatlerinde değişikliğe gitmesine neden oldu.

İnşaatların Çoğunluğu Durdu

İnegöl’de yapımı devam eden 500 inşaattan yaklaşık 300’ünün ramazan ayında tamamen durduğu öğrenilirken, bir kısmının gece çalıştığı, bir kısmının ise mesaiye ara vermeden devam ettikleri öğrenildi. Ramazan molasında oruç süresinin 16 saat olmasının da büyük etkisi olduğu söylenirken, işlerinin gereği açık alanda çalışmak durumunda olan işçiler, yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Ramazan ayı nedeniyle oldukça zorlandıklarını ifade ederek mecburi olarak çalışma saatlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Bu Şartlarda Çalışmak Zor

İftardan sonra sabah ezanı okunana kadar yâda sahurdan öğlen 12.00’ye kadar çalıştıklarını ifade eden işçiler, “İnşaat sektörü bilindiği gibi, en ağır iş kollarından. Çalışma sahamızın dış mekânda olması sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle oruçlu olmamız biz inşaat işçilerini oldukça etkilemekte. Bu şartlar da çalışmak imkânsız. Bu nedenle gündüzü evde dinlenerek geçiriyoruz. İftardan sonra sahura kadar ya da sabahın serinliğinde başlayıp öğle saatine kadar çalışarak güneş kendini gösterdiğinde paydos ediyoruz” dediler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07