www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnşaatta Yaşam Savaşı

İnşaatta Yaşam Savaşı

İş bulma umudu ile 1,5 yıl önce İnegöl´e gelen fakat yüzde 50 özürlü olması nedeniyle iş bulamayan T.Ö. ve ailesi, kaba inşaatta komşularının yardımlarıyla yaşam savaşı veriyor.

Kendi memleketinde iş bulamadığı için yaklaşık 1,5 sene önce Bitlis´ten İnegöl´e çalışmak için gelen aile,uzun süre iş aradı fakat bulamadı. Yüzde 50 özürlü olan evin reisi T.Ö.,bulduğu kiralık evde kirayı ödeyemediği için ev sahibi tarafından eşyaları dışarı atıldı. Bunun üzerine akraba, komşu ve tanıdıkların vasıtası ile bağışlanan bir arsada imece usulü yapılan inşaatta kalmaya başladılar.Yaşadığı ekonomik zorluklar yüzünden çileli bir yaşam süren aile, çaresizlikten elektriği, pencereleri, mutfağı halıları fayansları olmayan kaba inşaatta yaşam savaşı veriyor. T.Ö., sonradan özürlü olduğu için özürlü kontenjanında 2 aylık iş bulsa da çileli hayatı devam ediyor.

KARANLIKTA KALIYORLAR

13, 15 ve 17 yaşlarında 3 öğrencisi olana aile karanlıkta kalıyor. Mutfak ve tüp olmadığı içinde sobanın üzerinde yemek yapıyor. Havaların soğuması ile beraber 3 çocuğun hasta olmaması için mücadele veren fedakâr anne ve baba, yetkililerden ve İnegöllü hayırseverlerden destek bekliyor.

BÖYLESİNİ İLK DEFA GÖRDÜM

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada; eve ilk olarak gittiklerini, acil yardım kapsamında götürüp teslim ettiklerini söyledi. Tatlı, ?Fakirlik ve yoksullukla ilgili çok manzara gördüm ama böyle bir manzara karşısında şok oldum.Özellikle İnegöl gibi bir yerde bu tür manzaralar beni daha da çok üzmektedir. İnegöl Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü bilgilendirdim. Devlet kurumlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini düşünüyorum. Ama asıl mesele zamanında yardımları ulaştırmak.  Hafta sonudur, mesai saatleri bitti diye bir anlayışı kesinlikle kabul etmiyorum. Zamanında müdahale etmek gerekir. Eğer bu çocuklara bir şey olursa Allah bize bunun hesabını soracaktır. Hz. Ömer, Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa (yahut bir kurt bir koyunu kapsa) korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömer´den sorulur. Bu bilinçle hareket etmeliyiz.Yağmur yağıyor ve havalar çok soğuk. Bir an önce bu ailenin ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Sadece bir dakika dahi olsun çocuklarımızı düşünerek, penceresiz elektriksiz, mutfaksız, tüpsüz bir evde yaşadığımız empati kurabilirsek, sanırım halden daha iyi anlarız. Bir konuda hatırlatma yapmak istiyorum. Sistematik ve bilinçli bir şekilde ihtiyaçlarını görmeliyiz.Örneğin bunu duyanlar ?Aaahalı yokmuş´ deyip bir sürü halı getiriyor veya evde un yok deyip birçok kişi sadece un getiriyor. Bu anlamda konu ile ilgili yardım yapmak isteyen hayırseverlerimiz bize ulaşabilirler? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19