www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNTERNET ORTAMI GALERİCİLİĞİ ETKİLEDİ

İNTERNET ORTAMI GALERİCİLİĞİ ETKİLEDİ

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, fiyatların makul olduğunu fakat alıcı bulamadıklarını belirterek, İnegöl’deki araba piyasası fiyatlarının pahalı olmadığını belirtti.

 

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, İnternet üzerinden gerçekleştirilen araba ticareti dolayısı ile insanların fiyatları galerilerde yüksek olacağını sandıklarını belirtti.

 

DURGUNLUĞUN NEDENİ İNTERNET

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, “Öncelikle ilçe halkımızın ve dostlarımızın geçmiş bayramları kutlu olsun. Araba piyasasında uzun zamandan beri kıpırdama yok. Fiyatlar makul ama genel anlamda baktığınız zaman alıcı yok diyebiliriz. Bunun nedeni ise kesinlikle internettir. İnsanlarımızın internetten gidip araba fiyatlarına bakıyorlar. İnternette araba fiyatları genelde 2-3 bin lira daha pahalı oluyor. İnsanlarımız da bunu görünce zannediyor ki araba fiyatları yüksek. Aslında bizim fiyatlarımız, İnegöl’deki araba piyasası fiyatları kesinlikle pahalı falan değil” dedi.

 

BURSA ARABA PAZARINA GÜVENMİYORUM

Bursa araba pazarına değinen Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, “İnsanımızı anlamakta zorluk çekiyorum. Ben esnaf olmama rağmen, Bursa’dan araba alamıyorum. Alamıyorum çünkü korkuyorum. Bursa’da pazara hemen hemen 3 bin araba geliyor. Ben güvenemiyorum ama vatandaş nasıl güveniyor anlamıyorum” şeklinde konuştu.

 

FREN MUAYENESİ GERÇEKTEN ÖNEMLİ

Fren muayenesi hakkında eskiden verdiği bir röportaj ile ilgili konuşan Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, “Fren meyanesi ile ilgili bir hafta önce gidip bizzat kendim görüştüm. Oradaki çalışanlar makinenin çıkardığı belgeye göre hareket ediyor. Yöneticiyle görüştüğümde insanlara bazı şeylerde yardımcı olmalarını söyledim. Onlar da bana ufak tefek şeylerde yardımcı olduklarını söyledi. Fren muayenesi gerçekten önemli. Eğer o insanlar vatandaşlara zaten yardımcı oluyor” diye konuştu.

 

BÖYLE BİRŞEY MÜMKÜN DEĞİL

Son olarak 2. el araç satımıyla ilgili çıkan kanunu eleştiren Seymen, “Yeni çıkan kanun 2. el araç satımında satıcının araç için 1 yıl garanti vermesini söylüyor. Böyle bir şey mümkün değil. Kesinlikle 2. el araç için hiç kimse garanti veremez. Allah yapımı değil, kul yapımı. Şimdi arabayı aldınız. Onun bakımını yaptırmasanız bir müddet sonra aracınızda arızalanma olsa, bunun sorumlusu satıcı değildir. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01