www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

IRGANDI´DA SANAT BEREKETİ

IRGANDI´DA SANAT BEREKETİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.´si düzenlenen ?Irgandı Köprüsü Sanat Günleri´, Bursalılardan yoğun ilgi gördü.

Dünyadaki 4 çarşılı köprüden biri olma özelliği taşıyan Irgandı Köprüsü, kentin farklı noktalarından usta sanatçıların katılımıyla Bursa´nın değerlerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde projelendirilen ?Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak´ projesinin bir ayağı olarak etkinliğe katılan ipek halı ve ipek dokuma ustaları, canlı sanatsal çalışmalarıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İpekböceği tohumundan itibaren ?Bursa İpeği´nin nihai ürüne dönüşüm sürecini özetleyen canlı çalışmada, kozadan iplik çekimi ve geleneksel yöntemle elde edilen ipeğin büküm süreci gözler önüne serildi.

BURSA BIÇAĞI SABIR ÖRNEĞİ

Kentin farklı bir değeri olan Bursa bıçağının üretim süreci de Bursa Bıçakçılar Derneği sanatçıları tarafından sergilendi. Büyük ustalık ve sabırla üretilerek ?Dünya markası´ olan Bursa Bıçağı´nın üretim aşamaları, yerli ve yabancı turistleri ustalarına hayran bıraktı.

Kentlilik bilincini gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ yöresinin düğün seremonisinde gerçekleştirilen gelin alma bölümünü de programda sahneledi. Harmancık Çatalsöğüt Mahallesi Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, hem neşeli hem de gelin alma töreni sırasında duygusal anlara sahne oldu. Irgandı Köprüsü sanatçılarından İbrahim Benlioğlu´nun ney dinletisi de hem kulakların hem de gönüllerin pasını sildi. Programda sanatçılarla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, sanat günlerine katılan sanatçılara, destekleri ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01