www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İş Uyuşmazlıkları Çözüme Kavuşacak

İş Uyuşmazlıkları Çözüme Kavuşacak

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı´nın, reform niteliğinde olduğunu belirterek, düzenlemenin iş dünyası açısından bir dizi kolaylık getirdiğine

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı´nın, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşması ile yeni bir döneme girildiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Şahin, Yeni Kanun ile iş uyuşmazlıklarının daha az masrafla daha hızlı ve etkin bir şekilde çözümlenmesini sağlanacağını böylece İş Mahkemelerinin yükünü azaltacağını ifade etti. Milletvekili Şahin, tasarının kabul edilmesi ile birlikte 5521 sayılı kanun yürürlükten kaldırılarak İş Mahkemeleri Kanunu tümüyle yenilendiğini ve İş uyuşmazlıklarında dava açmadan önce Arabulucuya başvurunun zorunlu hale geldiğini belirtti. Hüseyin Şahin, ?6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununda Yapılan Değişiklikle de arabulucuya tarafların çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması halinde çözüm önerisi getirme imkânı hukuk sistemimize girmiş, arabulucunun rolü, kolaylaştırıcı ve değerlendirici arabuluculuk olarak benimsenmiştir? dedi.

Yeni kanunun reform niteliği taşıdığını ve yapılan düzenlemenin iş dünyasını rahatlatacağını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, ?AK Parti hükümetleri, ülkemizde ihtiyaç duyulan her alanda gerekli düzenlemeleri hızla yaparak halkımızın sıkıntılarına çözüm bulmaktadır. 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunun ülkemizde iş yaşamında her gün rastlanan sorunların çözümünü hızlandıracağına inanıyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19