İŞ DÜNYASI MUTLU VE UMUTLU

İŞ DÜNYASI MUTLU VE UMUTLU

Dün açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamları ve Fitch Ratings’in Türkiye’nin notunu yükseltmesi iş dünyasını sevindirdi. İş dünyasının temsilcileri ekonomideki gelişmelerin, Türkiye’nin ekonomik geleceği açısından olumlu sonuçlar doğuraca

“ÇOK OLUMLU GELİŞME”

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in 1994 yılından bu yana ilk kez Türkiye’nin notunu kritik seviyenin üzerine çıkarmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

 “BÜYÜK BRİ ENGEL KALKACAK”

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesinin özel sektörün önündeki çok büyük bir engelin kalkması anlamına geldiğini söyledi.

 

“EKONOMİ CANLANACAK”

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak’ın da gündemindeydi. Arif Tak not artışının ekonomiye olumlu etki yapacağını bu sayede piyasaların canlanacağını söyledi

 

“YABANCI SERMAYE GİRİŞİ ARTACAK”

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin notunu yükseltmesini çok sevindirici bir gelişme olduğunu ve olumlu sonuçlar getireceğini söyledi.

 

------------------------------

 

Bursa ekonomisinin temsilcileri, Fitch Ratings’in Türkiye’nin notunu yükseltmesini ve Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

METİN ANIL; “ÇOK SEVİNDİK…”

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in 1994 yılından bu yana ilk kez Türkiye’nin notunu kritik seviyenin üzerine çıkarmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Anıl, yaptığı yazılı açıklamada Türk ekonomisinin dünya üzerindeki gelişmelere göre hareket ederek büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Karar iki açıdan büyük önem taşıyor. Öncelikle iyi yönetilen Türk şirketlerinin kredisi artacak ve daha kolay kaynak bulacaklar. Diğer taraftan da Türkiye’ye kalıcı yabancı sermaye girişi artacak. Buda orta ve uzun vadede ekonomiye büyük getiri sağlayacaktır” diye konuştu.

TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayına enflasyonuna da değinen Metin Anıl enflasyonun beklentilerden düşük çıkmasının nedeni, gıda talebinin önceki yıllara göre düşük kalmasına bağladı.

AKIN BALCIOĞLU; “ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME…”

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu ise, Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesinin özel sektörün önündeki çok büyük bir engelin kalkması anlamına geldiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Akın Balcıoğlu, “Özel sektör ve şirketler de çok sağlam olsalar dahi ülke notuyla sınıflandırılıyorlar. Not artırımı sonrasında iyi olan bir şirketin önü daha çok açılacak. Türk şirketlerinin önü daha da açılacak. Özel kesime ciddi bir fon akışı olacak. Buda ekonomiyi daha canlı hale getirecek ve kalıcı yabancı yatırım girişi artacak” dedi.

Akın Balcıoğlu yaptığı açıklamada, Ekim ayı enflasyonunu da değerlendirerek, yıllardır sürdürülen kararlı politikalar ile enflasyonda da kalıcı başarının yakalandığını sözlerine ekledi.

ARİF TAK; “EKONOMİ CANLANACAK”

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak’ın da gündemindeydi. Arif Tak not artışının ekonomiye olumlu etki yapacağını bu sayede piyasaların canlanacağını söyledi.

Arif Tak TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayında enflasyonuna ilişkin değerlendirmesinde ise enflasyonun beklentilerden altında yükseldiğini ve yüksek enflasyonlu günlerin geride kaldığını belirtti.

ESNAF HUZUR İSTİYOR

BESOB Başkanı Arif Tak yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkârlar olarak huzura çok önem verdiklerinin de altını çizdi. Terör olaylarının kendilerini tedirgin ettiğinin altını çizen Tak, “Bir ülkede huzur olmazsa hiçbir şey olmaz. Hep birlikte huzur için çaba göstermek zorundayız” diye konuştu.

 

KUTLUCAN; “YABANCI SERMAYE GİRİŞİ ARTACAK…”

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin notunu yükseltmesini çok sevindirici bir gelişme olduğunu ve olumlu sonuçlar getireceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Eyüp Kutlucan; Türkiye`nin ekonomide yumuşak inişi başardığını bu nedenle not artışı hak ettiğini, hatta kararın gecikmeli alındığını belirterek, “Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu BBB-‘ye çıkararak yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesi ile Türkiye’ye uzun vadeli yabancı sermaye girişi artacaktır. AB ülkeleri krizle boğuşuyor, oradaki güçlü ekonomilerin notları düşüyorken bizim notumuz artıyor. Bu durum ekonomimizin değişen dengelere uyum sağladığı ve iyi yönetildiğini gösteriyor” diye konuştu. Not artışı ile Türkiye’ye yabancı sermaye girişinin artacağını da dile getiren Eyüp Kutlucan bu sayede kalıcı yabancı sermaye yatırımların artacağını Türk şirketlerinin de bu karar ile önünün açılacağını ifade etti. Kutlucan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye not verirken ağırdan aldıklarını ve cimri davrandığını da söyledi.

Açıklamasında TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyonunu da değerlendiren Eyüp Kutlucan enflasyonun yükselmesinin enerji fiyatlarının artmasından kaynaklandığını belirterek, “Türkiye ekonomisi güçlenirken enerji ihtiyacımız da artıyor. Yerli kaynaklara daha çok yatırım yapmak zorundayız. İthal doğalgaz yerine hidro elektrik, termik ve nükleer santrallerden elektrik üretmek gerekiyor” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07