www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

iŞADAMI HAKAN ÖZDEMİR'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

iŞADAMI HAKAN ÖZDEMİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu bir Cumhurbaşkanı Sözüdür, biz dediysek bu iş bitmiştir. 29 EKİM 2021’ e kadar burayı bitirip açılışını yapıyoruz” dediği fuar neden yapılamıyor. Cumhurbaşkanın sözünü kim boşa çıkardı.

Yılda iki kez düzenlenen mobilya fuarları İnegöl Mobilya sektörünün dünyaya açılan penceresi. Hkmet Şahin Kültür Parkı içerisinde yer alan fuar alanı ise artık talepleri karşılayamadığı gibi modernizasyonunu da yitirmiş durumda. Talebin aşırı olması nedeniyle bir çok firma, kurulan çadırlarda stant açarak, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müşterilerine ürün pazarlamaya çalışıyor. Ancak zaman zaman sağanacak yağışlarda ve sert rüzgarlarda istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kalınabiliyor. İşte fuar dönemlerinde yaşanan bu sıkıntılar uzun zamandır sektör temsilcilerininde gündeminde. Yıllardır gündeme gelen yeni fuar merkezi ise yılan hikayesine döndü. Fuar alanı için tahsis edilen arsa üzerine yeterli bütçe bulunamadığı için yapılamayan yeni fuar merkezi için geçtiğimiz yıl tüm sektör temsilcilerini umutlandıran ve heyecanlandıran bir gelişe yaşandı. Dönemin İnegöl Genç İş adamları Dernek Başkanı ve aynı zamanda TUGİK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdemir, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve 24 ayrı il ve İlçe GİAD Başkanları ile birlikte İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, İnegöl’ün fuar ihtiyacını ve önemini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine iletilen fuar merkezi talebine olumlu cevap verdi ve fuar müjdesini İGİAD Başkanı Hakan Özdemir aracılığı ile İnegöllülere gönderdi. 23 Ocak 2021 tarihinde tm yerel basında yer alan haberlerin ardından AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Cumhurbaşkanı ile çekilmiş bir foto servis ederek, fuar merkezinin kendisi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiğine ve sözünü aldığına ilişkin bir açıklama yaptı.

Gerek İGİAD Başkanı Hakan Özdemir,  gerekse Milletvekili Gürel’in 1 yıl önceki müjdelerinden önce ise Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ile yönetim kurulu üyeleri, yeni fuar merkezi için gerekli olan krediyi bulmak için dönemin Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte BEBKA çıkarmaları yaptı. Hatta Fuar için gerekli olan paranın hazır olduğu bile dile getirildi.

Ancak aradan geçen 5 yıldan bugüne fuarla ilgili bir daha kimse bir açıklama da bulunmadı. Artık kimsenin anmadığı unuttulmaya çalışılan yeni fuar merkezi için dün sosyal medya da yapılan bir paylaşım üzerine dönemin İGİAD Başkanı Hakan İşadamı Özdemir çok çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

FUAR DIŞINDA ÇOK ŞEYLER OLDU!

İşadamı Özdemir, gazeteci Şerif Gürbaş tarafından “İnegöl’e bir fuar yapılacaktı, günlerce şehir şehir gezildi, hatta parası da hazırdı. Ve hatta Cumhurbaşkanımız dönemin İGİAD Başkanına tamam dedi. Sonra vekilimize müjdelettirdi. Peki fuarımız nerede”şeklindeki paylaşımın altına “Şimdiye kadar sorumlular hariç olmak kaydı ile kimseye bir kelime söz dahi etmedim. Yalnız bir gerçek var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizleri kabul tarihi 23 OCAK 2021 Vahdettin Köşkü-İstanbul, konu çok uzun sohbetli detaylara girmiyorum, Sn. Cumhurbaşkanımızın söylediği son söz şu şekilde olmuştur. “Bu bir Cumhurbaşkanı Sözüdür, biz dediysek bu iş bitmiştir.” Maliye Bakanımıza dönerek ; “Sayın Maliye Bakanı, 29 EKİM 2021’ e kadar burayı bitirip açılışını yapıyoruz” oldu. Sonrasında ne mi oldu ? Fuar merkezi dışında çok şey oldu çoook.Şahsi çıkarlar neticesinde Yöneticilerimiz ve Temsilcilerimiz Cumhurbaşkanımızın sözünü boşa çıkardılar. Bu yaşananlara da CumhurBaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Maliye Balanımız, Sayın Lütfi Elvan,Ticaret ve Sanayi Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, TÜGİK Genel Başkanımız Sayın Erkan Güral ve 24 ayrı il-İlçe GİAD Başkanlarımız şahit olmuşlardır”

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19