www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsaören Meyvesini Türkiye´ye Tanıtacak

İsaören Meyvesini Türkiye´ye Tanıtacak

İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, ürün satışlarında yaşadıkları problemleri, patentli olan İsaören meyveciliğini Türkiye´ye tanıtarak aşmak istediklerini ve bu amaçla kataloglar hazırlayıp Türkiye turuna çıkacaklarını ifade etti.

İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, yaşadıkları kapasite problemi ve çalıştıkları projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

KAPASİTEYİ GENİŞLETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

?Hasattan bu tarafa piyasada bir gelişme yok. Soğuk hava depoları dolu olduğu için meyvelerimizi çok ucuz fiyatlara satmak zorunda kaldık. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız belli bir çalışma vardı, bu sene o çalışmayı biraz daha hızlandırdık. Soğuk hava depomuz bin ton kapasiteli. Bu bin tonu en azından 3 bin tona ulaştırmak zorundayız. Kooperatifsadece İsaören´den değil buna bağlı olarak çevremizdeki bütün köylerden ürün alıyor. Çevremizde meyvecilik çoğalıyor ama kooperatifimiz buna nazaran tonaj bazında yetersiz kalıyor. Proje konusunda çalışma safhasındayız. 3 bin tonluk ilave tesise ihtiyacımız var. İsaören ile beraber 4-5 köydaha bize mal getiriyor. Kooperatifin kuruluşu İsaören ve çevre köyleri kalkınmasını hedeflemektedir. Belediyemize başvurduk, İmar İşlerine başvurduk ve sonuç bekliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile genişletme görüşmelerimiz sürüyor. İmardaki sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. 10 bin metrekare alanımız var, bu alan içerisine ilave tesis oluşturmaya çalışıyoruz.?

FATURA GİDERLERİNE ?YENİLENEBİLİR ENERJİ? FORMÜLÜ

?Yenilenebilir enerji sistemlerini araştırıyoruz. Elektrik girdimiz çok yüksek. Bunu düşürmeye çalışıyoruz. Başarabilirsek bizim için ve çiftçiler için çok büyük bir gelir kaynağı olarak. Tüm tesisin yenilenebilir enerjiyle çalışmasını istiyoruz. Yaklaşık 8 milyon TL´yi bulan bir maliyeti var. Bu tamamlanırsa kapasitemiz 4 bin tona ulaşacak. Üretici malını daha ucuz şekilde bizde saklayabilecek. Kooperatifler çiftçinin olmazsa olmazıdır, şimdi birleşme zamanı??

İSAÖREN MEYVESİNİ TÜRKİYE´YE TANITACAĞIZ

?İsaören meyvecilik patentlidir. Bazı yerlerle görüştük. Nasipse önümüzdeki ay katalog hazırlayarak Türkiye turuna çıkmayı, tanıtımlar yapmayı düşünüyoruz. İnegöl´ümüze Karadeniz´den tüccar gelmiyor. Biz neden buralara ürün satamıyoruz bunun araştırmasını yapıyoruz. Biz sadece Ankara, İstanbul ve biraz da Antalya´ya satıyoruz. Diğerlerine neden satamıyoruz bunu araştırıyoruz? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01