https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

İŞÇİLERE ÇALIŞTIKLARI ORTAMLA İLGİLİ EĞİTİM VERİLMELİ

İŞÇİLERE ÇALIŞTIKLARI ORTAMLA İLGİLİ EĞİTİM VERİLMELİ

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) İnegöl Şubesi, önceki gün ilçemizdeki mühendislere İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği konulu seminer düzenledi. Gerçekleştirilen seminerde konuşan Elektrik Mühendisi Erkan Gezmen, işçilere çalıştıkları ortam ve makineler hakkınd

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) İnegöl Şubesi, İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Semineri ile mühendisleri bir araya getirdi. Önceki gün Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, mühendislere işçi ve iş güvenliği hakkında alınması gereken önlemler anlatıldı. EMO İnegöl Temsilciliği Başkanı Mehmet Dede’nin açılış konuşması ile başlayan seminer, Elektrik Mühendisi Erkan Gezmen’in sunumu ile son buldu. Seminerde mühendisler de Gezmen’e soru yönelterek konuyu detaylı şekilde işlediler.

Mühendisler İşverenin Vekilidir

 İşçi ve iş güvenliği hakkında da konuşan Dede, “İşte veya yaşamda bir kaza olduğunda hemen sorumlular aranır ve parmaklar birilerini gösterir. Fakat kaza olmadan önlem almak kimsenin aklına gelmez. Gelse de uygulamaz veya uygulayamaz. Bu nedenle bu konuya önem verip gelen herkese teşekkür ederim. İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili mühendisler sorumlulukları açısından yeterince bilgili değiller. 4857 iş kanununun son haliyle mühendisler işveren vekili olmuşlardır. İşverenlerin sorumlulukları mühendislere verilmiştir. Bu bilgilendirme ve bilincin oluşturulması için Mimar-Mühendis Odaları Birliği, Elektrik Mühendisleri Odasının bu günkü organizasyonu ile Elektrik Mühendisi Erkan Gezmen’in sunumunu dinleyeceğiz. Hepinize kazasız bir çalışma diliyorum” diye konuştu.

İşçilere Çalıştıkları Ortam Ve Makineler Hakkında Eğitim Verilmeli

Elektrik Mühendisi Erkan Gezgem ise,  iş güvenliğinin iş kazalarını ve meslek hastalıklarını ortadan kaldırmak veya en aza indirmek amacı taşıdığını söyledi. İşçilerin çalıştıkları ortamı ve makineleri bilmek zorunda olduklarını kaydeden Gezmen, “Sadece çalıştıkları ortamı da değil, çevrelerindeki ortamı da bilmeleri lazım. Burada da görev işverene ve vekili olan mühendislere düşüyor. İşçilere çalıştıkları ortam, çevrelerindeki iş ortamı ve makineler hakkında işyerlerinde seminer verilmelidir ki, bu tür kazaların önüne geçilebilsin. Tabi bu eğitimler bir kaza meydana gelmeden yapılmalıdır. Bir iş kazası meydana geldikten sonra bunun bir önemi yok. Olaydan sonra müfettişler gelince anlaşılıyor önemi” dedi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50