www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İshakpaşa Camii Sınıf Atladı

İshakpaşa Camii Sınıf Atladı

İshakpaşa Camiinin ?C´ kategorisinden ?B´ kategorisine yükselmesinin ardından, İshakpaşa Camiine bir müezzin daha görevlendirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Memiş, ?Diyanet İşleri Başkanlığımızın camilerin kategorize edilmeleri ile alakalı, bundan 10 yıl önce bir çalışması olmuştu. Caminin merkezi konumda olması, tarihi olması, cemaati, külliye tarzında olması gibi kendi içinde özel şartları olmak sureti ile A, B, C, D, ve E sınıfı camiler oluşturuldu. Bunların ne önemi var, bunların içerisinde görev yapan cami görevlilerinin sayısı ile alakalı bir çalışmaydı. E sınıfı camiler, içerisinde Cuma namazı kılınmayan ama vakit namazlarından işte öğlen, ikindi namazlarının kılındığı camiler. D sınıfı camiler, köy camileri. Tek görevli ile yürütülebilecek çalışmaların olduğu camiler.  C sınıfı, şehir hükmündeki yerlerdeki bütün camiler. Bir imam ve bir müezzinden oluşmakta. B sınıfı camiler var, bunlarda da en az bir imam ve iki müezzin. A sınıfı camilerde de 2 imam ve 2 müezzin ve daha fazla da olabilmekte. Bu hizmet kalitesinin daha yüksek olabilmesi için başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma. Allah razı olsun camimizi C sınıfı idi, artık başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, camimiz B kategorisine yükseltildi. Dolayısıyla yakın zamanda inşallah bir müezzin arkadaşım gelecek aramıza. İki müezzin, bir imam bu camide hizmetlerin daha kaliteli olması için hep birlikte çalışma yapacağız.? Dedi

Caminin ?A´ kategorisinde olmayı hak ettiğini düşündüğünü belirten Memiş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı; ?B sınıfı da camimiz için gerçek anlamda yeterli değil. Bu caminin A sınıfı olması gerekiyor. Çünkü bütün şartları üzerinde. Hem İnegöl´ün merkezinde, 300 bin kişilik bir şehrin merkezinde, merkezi sistemi içerisinde barındırıyor, vaazlar ve ezanlar camimizden okunmakta. Aynı zamanda protokol görevi görmekte. İnegöl´ümüze gelen önemli devlet adamlarımızı ağırladığımız camimiz. Tarihi camimiz, külliye tarzında. Medresesi ile türbesi ve içerisinde bulunan kutsal emanetleri, tarihi değerleri ile her yönden A sınıfı olmayı hak eden bir cami. Zamanla süreç içerisinde camimizin A sınıfına yükseltileceğini düşünmekteyim?

İNEGÖL´DE ?B´ KATEGORİSİNDE SADECE 2 CAMİ VAR

Bunun yanı sıra İnegöl merkezde bulunan bütün camiler C kategorisinde yer alırken, İshakpaşa Camii ve Sani Konukoğlu Camii B kategorisinde yer alıyor.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19