İSHAKPAŞA´DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İSHAKPAŞA´DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İshakpaşa Camii ve Medresesi´nin restorasyon proje ihalesini alan Buka Firması´nın Restorasyon Uzmanı Büşra Barutçu, 6 günlük ölçüm ve alan çalışmalarının tamamlandığını ve projelendirmenin 1 sene içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Buka Firması´nın Restorasyon Uzmanı Büşra Barutçu, geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunarak İshakpaşa Camii restorasyonu ile projelendirmenin 1 seneyi bulacağını ifade etti.

Barutçu, yapılacak projelendirmenin ardından resmi dairelerden izinlerin alınmasının ardından restorasyonun başlayabileceğini ama dairelerin izin verme sürecinin ise kendilerinin kontrolünde bulunmadığı için ne kadar süreceği hakkında bilgi veremeyeceklerini belirtti.

ÇALIŞMALAR 1 HAFTA SÜRDÜ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Restorasyon Uzmanı Büşra Barutçu, "İshakpaşa Camii´nin restorasyon çalışmaları yapılacak. Bunun için projenin hazırlanması için ölçümler yaptık. İnegöl´deki çalışmalarımız toplam bir hafta sürdü. Caminin içinde de bir gün çalıştık, diğer günler ise medrese ve alan ölçümlerini gerçekleştirdik" dedi.

1 SENELİK PROJESÜRESİ VAR

Ölçümlerin tamamlanmasının ardından kendilerinin resmi olarak 1 yıl içerisinde projelendirmeyi gerçekleştireceğini ifade eden Barutçu, ?Biz ölçümleri tamamladık. Projelendirme için önümüzde bir sene var. Yani bizim hazırlayıp teslim etme süreceğimiz var. Daha sonra da resmi kurumlardan onayları alınacak. Sonraki süreç hakkında bilgi veremiyoruz. Hani ne kadar sürer projelendirme yapıldıktan sonraki süreç, orası birazda Vakıflar´a bağlı. Şu sürede olur, şu sürede başlanır diyemiyoruz, bizim kontrolümüzde olmadığı için. Bir senelik proje sürecimiz var. Sadece şu anda bunu söyleyebiliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07