www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İSHAKPAŞA´DA ?NEŞELİ TABAKLAR? YARIŞMASI

İSHAKPAŞA´DA ?NEŞELİ TABAKLAR? YARIŞMASI

İshakpaşa İlkokulu tarafından ?Beslenme Dostu Okul Projesi? kapsamında 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında 4 kategoriden oluşan ?Neşeli Tabaklar Yarışması? gerçekleştirildi.

Dün saat 14.30´da okul bahçesinde gerçekleştirilen yarışmaya Okul Müdürü Ömer Ankıt, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt, ?Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın ?Okullarda Obezite ile Mücadele Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması´ başlığı kapsamında ?Beslenme Dostu Okul Projesi´ ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşma konusunda okulumuz beslenme dostu okul projesine katılmıştır. Proje kapsamında beslenme uzmanının okulumuzda velilerimize seminer vermesi, okulumuzdaki tüm bin 414 öğrencimize makarna dağıtılması, Karagöz-Hacivat kukla tiyatromuzun sunulması, velilerimizin ve öğrencilerimizin sağlıklı beslenme konusunda çeşitli broşürlerle bilgilendirilmesi şeklinde faaliyetler gerçekleştirilerek adım adım bugüne kadar başarılı bir şekilde geldik. Bugün öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeye görsellik katarak, yarışma havasında eğlenmeleri amacıyla ?Neşeli Tabaklar Yarışması´ düzenledik. Yarışma 1, 2, 3 ve 4. sınıflar olarak 4 kategoride gerçekleştirilecektir. Çocuklarımız kendi istedikleri şekilde hayal dünyalarına göre tabaklarını görsel olarak süsleyecekler. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, projeye destek veren velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından okul bahçesinde kurulan sıraların başına geçen öğrenciler aşçı şapkalarını takarak hazırladıkları tabakları jüri üyelerine, öğretmenlere, velilere ve diğer öğrencilere takdim ettiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71