www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İshakpaşa´da okuma kampanyası

İshakpaşa´da okuma kampanyası

İshakpaşa İlkokulu Okulu müdürlüğü tarafından desteklenen ve 3 ile 4. sınıflar tarafından organize edilen, ?İshakpaşa okuyor? kapsamında gerçekleştirilen program cuma günü okulun çok amaçlı salonun gerçekleştirildi.

Yazar birsen ekim özen´in katıldığı etkinlikte öğrenciler yazar özen ile tanışma fırsatı buldular ve okudukları kitapları imzalattılar. Saat. 15.00´te başlayan programda ilk konuşmayı yapan yazar birsen ekim özen önce akademik kariyeri hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerle sohbet etti. Özen, öğrencilere kitaplarını  imzalarken onlara da  bol, bol tavsiyelerde bulundu kitabın öğrencinin en yakın arkadaşı olduğunu ,ve öğrencilerin eğitim yada eğitim dışı hayatlarından mutlak surette kitaplarını yanlarından ayırmamalarını istedi.. Birsen ekim özen, gelişmiş toplumlardaki kitap okuma ile ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığı arasında önceki yıllara göre farkın gittikçe kapandığını söylerken bundan en büyük payın öğretmenlerin olduğunu ifade etti ve eğitimcilerin öğrencilere sağlıklı ve geleceğe daha güvenle bakmaları açısından kitaplarla daha fazla zaman geçirmeleri konusunda çabalarının alınmaya başladığını ifade etti. Özen öğrencilere ne kadar okursanız o kadar bilirisiniz yine ne kadar okursanız o kadar farklı yere gidersiniz yine okumak anlama kabiliyetinizi artırır kısaca kitap okumanın hem ruhsal hem sosyolik hem de bilgi ve birikim açısından faydaları anlatmakla bitmez dedi.  Yazar özen son olarak kendisini okulda ağırlayan okul müdürü ve öğretmelere en kısa zamanda görüşme dileğiyle teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Yazar birsen ekim özen´in İshakpaşa okulundaki programın organizasyonunda görev alan 3-L sınıf öğretmeni Burçin bakar duman, yazar özen´in öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyledi ve kendisini okullarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bakar duman, öğrencilere kitap okumalarını daha da artırma adına çalıştıklarını söyleyerek; ?Gelişmiş toplumlarda okuma oranı yüksek bu bizde de gittikçe artıyor kitap geleceğe daha aydınlık ve daha modern toplumlara taşıma için ilk araçtır. Okumak insanda ifade yeteneğini geliştirir yine düzenli kitap okuyan kişinin bilgi ve kelime dağarcığı daha geniş olur.? dedi.

Duman, son olarak;  Her kitabın insana başka hayatlar ve başka insanlar  başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandırdığını söyleyerek; ?Böylece kitap okuyan birinde empati yeteneği gelişir ve daha açık fikirli biri olursunuz dedi. Bakar duman bunun için her zaman  kitap insanın en yakın arkadaşıdır yaşımız ne olursa olsun herkesin yaşamı boyunca okuma araştırma ve kendini geliştirme noktasında çabalamalıdır.? Dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36