İSHAKPAŞA´DAN AŞURE İKRAMI

İSHAKPAŞA´DAN AŞURE İKRAMI

İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem ayı nedeni ile şehrin muhtelif bölgelerinde 5 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Eğitim bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, "İslam tarihi eserlerinde nakledildiğine göre, tarihte aşure gününe tevafuk eden pek çok hadise oluşmuştur. Bunlardan bazıları Peygamberlerin başlarından geçmiştir. Bu sebeple bazı arifler, bu güne ?on´ anlamına gelen ?aşure´ denilmesinin nedenini, Cenab-ı Hakk´ın bu günde on Peygamberine bazı ihsanlarda buyurması olarak tarif etmişlerdir. Şöyle ki, Hz. Âdem´in tövbesi, aşure günü kabul olunmuştur. Hz. İdris´in göğe çıkarılması bugün olmuştur. Hz. Nuh´un gemisi bu günde Cudi Dağına oturmuş Nuh´da şükür için on gün oruç tutmuştur. Hz. İbrahim aşure gününde doğmuş, kendisine bugünde Halilullah sıfatı verilmiş ve bugünde Nemrut´un ateşinden kurtulmuştur. Hz. Yakup´un gözleri bugün açılmıştır. Hz. Yusuf bugün kuyudan çıkarılmış, yine bu günde zindandan kurtulmuştur. Hz. Eyyüb tutulduğu hastalıktan bu günde sıhhat bulmuştur. Hz. Yunus balığın karnından bugün çıkartılmıştır. Hz. Süleyman´a muhteşem saltanat bugün verilmiştir. Hz. İsa bugün de doğmuş ve o günde göklere çıkartılmıştır. Allah Azze ve Celle birçok duaları aşure günü kabul etmiştir? dedi.

Şenol, ?Bizlerde İnegöl İshakpaşa Eğitim,Bilim,Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlerimize aşure ikramında bulunuyoruz. Alanyurt, Akhisar, Mesudiye şubelerimizin yanı sıra merkez derneğimizin de önünde aşure ikramında bulunduk. Allahyapılan hayırları kabul eylesin? ifadelerini kullandı.

Şubeler ve merkez dernek olmak üzere toplam 5 bin kişilik aşure ikramında bulunulduğu öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14