İŞİTME ENGELLİLERDEN ÖZSARAÇ’A BÜYÜK İLGİ

İŞİTME ENGELLİLERDEN ÖZSARAÇ’A BÜYÜK İLGİ

Bursa Sağır-Dilsizler Himaye ve Yardım Derneği’nin talebi üzerine dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili adayı Semih Özsaraç, işitme engelli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Özsaraç, burada y

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 7. sıra Milletvekili adayı Semih Özsaraç, Bursa Sağır-Dilsizler Himaye ve Yardım Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda, dernek üyelerinin ve yönetiminin sorunlarını dinledi. İşitme engellilerin dertlerini tercümanları aracılığıyla dinleyen Özsaraç, hem engellilerden hem de engelli ailelerinden kendilerini mecliste temsil etmek ve savunabilmek için destek vermelerini istedi.

‘ENGELLİ OKULUNDA BİLE BU DİLDEN ANLAYAN ÖĞRETMEN YOK’

Altıparmak’ta dernek merkezinde yapılan toplantıda konuşan ve işitme engellilerin öncelikle eğitim sorunları olduğunu anlatan tercüman Demet Gürbüz, işitme engelliler okulunda bile bu dilden anlayan öğretmen olmadığını, bu konuda ülke olarak Avrupa’nın çok gerisinde olunduğunu söyledi.

‘BU DÖNEM MUTLAKA TBMM’DE OLMAM GEREK’

Milletvekili adayı Avukat Semih Özsaraç ise işitme engellilerin haklarını savunabilmek için ve yaşamlarını rahatlatabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisinde engellileri temsil etmesi gerektiğini savunarak, “Bu sebeple sadece engelli kardeşlerimden değil, onlara bakmakla yükümlü ailelerinden de oy istiyorum. Engelli kardeşlerimin çektikleri zahmetlerin fazlasını, onlara bakmakta olan aileleri çekmektedir. Mevzuattaki eksiklik ve yanlışlıkları düzeltmek, engellileri daha iyi bir gelir, daha iyi iş imkânlarına kavuşturmak ve bu doğrultuda mücadele etmek için, benim bu dönem mutlaka TBMM’de olmam gerek” dedi.

İşitme engelli dernek üyeleri Semih Özsaraç`a büyük ilgi göstererek kendisini mecliste görmek için destekleyeceklerini kendi işaret dilleriyle anlattılar.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07