İŞKENCE DEVAM EDİYOR

İŞKENCE DEVAM EDİYOR

İnegöl’den aldığı servis güzergahı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde servis çeken İnegöllü servisçilerin çilesi devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları, İnegöllü servisçileri mağdur etmeye devam ediyor.

 

ARAÇ 60 GÜN BAĞLANDI, 7 BİN 200 TL CEZA YAZILDI

İnegöl Belediyesi’nden aldıkları güzergah dahilinde Bursa’dan İnegöl’deki fabrikalara işçi taşıyan servis araçlarından biri, çözülemeyen bu sorunun kurbanı oldu.

 

İnegöl Belediyesi’nin verdiği güzergahı tanımayan Bursa emniyeti ve Büyükşehir zabıtası, Bursa’dan aldığı işçileri İnegöl’deki bir fabrikaya getirdiği sırada emniyet ekiplerince durduruldu. “Sizin Bursa’da servis çekme izniniz yok” diyen polis memuruna İnegöllü servisçi “Bursa’da servis çekmiyorum, buradaki çalışanları İnegöl’deki fabrikaya götürüyorum” dese de derdini anlatamadı. Belediye’nin verdiği D-2 belgesiyle çalıştığı halde Bursa’ya girişleri yasaklanan diğer İnegöl araçları gibi bu araç da bağlanmak istedi. Otobüs Büyükşehir zabıta ekibinden bir görevli nezaretinde İnegöl’deki fabrikaya getirildi. Burada çalışanlar fabrikaya bırakıldıktan sonra araç tekrar Bursa’ya götürülerek bağlandı. 60 gün trafikten men edilen aracın sahibi ve şoförüne de 3 bin 600’er liradan toplam 7 bin 200 TL ceza kesildi.

 

ÇÖZÜM GÖSTERMİYORLAR

Büyükşehir’in bu uygulaması nedeniyle daha önce 4 aracı bağlanan otobüs sahibi, yapılan ayrımcılığa isyan etti. “İnegöl Belediyesi bu izni veriyor, ama biz Bursa’ya sokulmuyoruz” diyen otobüs sahibi, İnegöllü servisçilerin ekmek parası için zabıta ve trafik ekiplerinden sürekli saklanarak çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. Bu uygulama nedeniyle 25 bin TL ceza ödediğini ve 5 aracının 10 ay trafikten men edildiğini belirten otobüs sahibi, “Bursa’da bizi Serkoop üyeleri takip ediyor ve ettiriyor. İhbar edip aracımızı bağlattırıyorlar. Bu ayrımcılık artık bitsin. Bize bir çözüm göstersinler, yine onların dediği evraklarla, belgelerle çekelim servisi. Ama şuanda bir çözüm yolu yok. Buraya geleceksin, cezayı yiyeceksin diyorlar açıkçası” dedi.

 

S PLAKA TAKIN SADECE CEZA KESELİM

Öte yandan, otobüsle birlikte İnegöl’e gelen görevli zabıta memurunun ifadeleri de dikkat çekti. 2 ay sonra seçimlerin ardından İnegöl Bursa’ya merkez ilçe olarak bağlandığında sorunun ortadan kalkacağını belirten görevli zabıta memuru; “Biz 8. Ayda yeni bir uygulama başlattık. Artık D-2 belgesiyle çekmeyin servisleri. S plaka takın, S plakalara bin 50 TL ceza kesiyoruz, ama bağlamıyoruz. En azından cezayla kurtulursunuz” dedi.

 

HER HALÜKARDA CEZA KESİLECEK

Servisçiler bu konuşmaya da tepki gösterdi. Uygulamanın haber verilmediğini belirten servisçiler, her halükarda ceza yemek durumunda olmaktan sıkıldıklarını söylediler. Zabıta memurunun bu konuşması da işin içinden çıkılmaz bir halde olduğunu, servisçilerin mağdur edildiğini gözler önüne serdi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07