?İslam´ın Işığını Söndüremeyecekler?

?İslam´ın Işığını Söndüremeyecekler?

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, İslam karşıtı organizasyonlar gerçekleştiren Çin´in son olarak Kur´an-ı Kerim´e yasak getirdiğini belirterek; ?Bütün batıl zihniyeti bir araya da gelse, İslam´ın ışığını söndüremeyecekler ve Alla

İslam karşıtı organizasyonlarını artıran Çin´in kuzeydoğu Xinjiang vilayetindeki yetkililer, Müslümanlardan Kur´an-ı Kerim ve diğer ibadet için kullandıkları eşyaları polise teslim etmelerini istedi. Teslim etmeyenlerin kötü bir şekilde cezalandırılacakları belirtildi.Dünya Uygur Kongresi sözcüsü Dilxat yaptığı açıklamada, Çin yetkililerinin kendilerinden Kur´an kopyaları dâhil her türlü dini eşyanın kendilerine teslim etmelerini istediklerini ve bunu radyo ve sosyal medya aracılığı ile yaptıklarını söyledi.Çinli yetkililer Kur´an-ı Kerim´i dini aşırılık için bir araç olarak görüp bulundurulmasını yasadışı olarak görüyor.

İSLAM VE MÜSLÜMANLARA TAHAMMÜLSÜZLÜK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AGD İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, ?Yıllardır Doğu Türkistan´da zulümlerde bulunan, Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimize tahammül edemeyen Çin yönetiminin şimdi de kendi Müslüman vatandaşlarına okullarda Kur´an-ı Kerim öğretilmesinin yasakladığı haberlerini medyadan okuyoruz. Doğu Türkistan´a yakın bölgelerdeki okullarda Kur´an Kerim öğretilmesi ve okunmasının yasaklanması, Çin yönetiminin İslam´a ve Müslümanlara karşı tahammül edemediğini göstermektedir. Bir kız çocuğunun, sınıfta Kur´an okuduğunu öğrenen eyalet yönetimi, çocukların zihinsel sağlığını koruma adına Kur´an öğrenmeyi yasaklamıştır. Böyle saçma bir sebeple insanların inanç özgürlüğüne karşı duran bir düşünceyi anlamak mümkün değil.?

İSLAM´IN IŞIĞINI SÖNDÜREMEYECEKLER

?Daha önceleri kendi eyaletlerindeki halkının İslam´ı yaşama ve öğrenmesine ses çıkarmayan Çin yönetimi, bölgede İslami eğitimin daha rahat alınabilmesinden dolayı Uygur Türklerinin çocuklarını eğitim için Doğu Türkistan´a yakın eyaletlere göndermeleri, Çin Yönetimini kızdırmış olabilir. Ayrıca Kur´an´ın kalplere huzur vermesi ve dinleyenlerin etkilenmesinden dolayı Çin´in Müslüman yoğunluğunun artmasına sebep olabilecek her türlü sebebe tahammül edemediklerini görüyoruz. Doğu Türkistan´da, Arakan´da Yemen´de yaşanan bu olaylar ve Müslümanlara yapılan zulümlerden de anlıyoruz ki İslam Birliği kurulmadıkça, Müslümanlar bir olmadıkça bu zulümler bitmeyecektir. Ne olursa olsun, bütün batıl zihniyetİbir araya da gelse İslam´ın ışığını söndüremeyecekler ve Allah nurunu tamamlayacaktır? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07