İŞLETMELERE CEZA YAĞDI

İŞLETMELERE CEZA YAĞDI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 2016 yılı içerisinde şuana kadar yapılan gıda denetimlerinde kanun gereği yeterliliklere uymayan 11 işletmeye toplam 52 bin TL ceza-i müeyyide uyguladıklarını ifade etti.

Gıda denetimlerini 4 ekip halinde sürdürdüklerini ifade eden Mahmut Doğru, vatandaşların şüpheli durumlarda kendilerine başvurabileceklerini ve gerekli işlemleri yapacaklarını ifade etti.

4 EKİP İNEGÖL´Ü TARIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?İlçe Müdürlüğümüz olarak İnegöl´de yoğun bir şekilde gıda üreten, satış yapan işyerlerini, kantin, lokanta, market, gıda ile ilgili her türlü alanda denetimlerimiz sürüyor. Şuanda İlçe Müdürlüğümüzün kayıtlarında aşağı yukarı bin 850 civarında gıda üreten, satış yapan işletme mevcut. 4 ekip halinde gıda denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Kanunen 6 ayda bir en az bin 850 denetim yapmak zorundayız. Dolayısıyla biz bu denetimleri günlük olarak sürdürüyoruz? dedi.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA NUMUNE ALINIYOR

Özellikle toplu tüketimin yoğun olduğu alışveriş merkezleri, fırınlar ve lokantalar gibi mekânların denetiminin daha yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Doğru, ?Yılda 2 ile 3 defa denetim yapıyoruz. Şuanda İnegöl´de uygunluk arz etmeyen fırınlarda, lokantalarda, marketlerde cezai işlem uyguladık ve uyguluyoruz. Eğer problem olan, şüphelendiğimiz durumlar varsa, numune alıp tahlile gönderiyoruz? şeklinde konuştu.

HİJYEN ANLAMINDA BÜYÜK YOL KAT ETTİK

Vatandaşların şüpheli bir durumda kendilerine başvurabileceklerini ifade eden Doğru, ?Şuanda İnegöl´ümüzde geçmiş yılara baktığımız zaman hijyen olarak bayağı mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Bizler elimizden geldiği kadar denetimlerde kontrollerimizi yapıyoruz. Mahallelerimizde dahi kahvehaneleri denetimden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir şüphe anında bizlere ulaşabilirler? diye konuştu.

11 İŞLETMEYE 52 BİN TL CEZA

2016 yılı içerisinde 11 işletmeye toplam 52 bin TL cezai yaptırım uyguladıklarını belirten Doğru; ?Şu ana kadar 6 adet fırın, 2 adet lokanta, 3 adet de büfeye idari cezai işlem uyguladık ve tebliğ ettik. Bu kapsamda kanun gereği toplam 52 bin TL cezai yaptırım uygulandı? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68