www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İSRAF ENGELLENMELİDİR

İSRAF ENGELLENMELİDİR

İnegöl´de basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Atmaca, ?belediyenin ve milletin menfaatine uygun olmayan her türlü yatırım bize göre israftır. ?

LÜKS BELEDİYE BİNALARI İLE İTİBAR KAZANILMAZ

Belediyecilikte israf engellenmelidir. İsrafın bize göre tanımı da son derece basit, belediyenin ve milletin menfaatine uygun olmayan her türlü yatırım bize göre israftır. Maalesef bunu belediyelerimizde görüyoruz. Belediyelerimiz toplumun gerçek ihtiyaçlarını ve hayatlarını kolaylaştırıcı yatırımlardan ziyade, farklı yatırımlar yaptıklarını görmekteyiz. Yine malum hepimizin itibar artıcı harcamaları gerekli görmemektedirler. Bize göre itibar şehrin yaşanabilir olmasıdır. Yoksa lüks makam araçlarıyla veya lüks belediye binalarıyla itibar kazanmak mümkün değildir? şeklinde konuştu.

-----------------------------

SP İlçe Başkanı Fikret Bayram, yönetim kurulu ve SP İnegöl Belediye Başkanı Hasan Eroğlu ile birlikte SP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Atmaca, basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi.

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan SP İlçe Başkanı Fikret Bayram, ?31 Mart süreci hızlı şekilde devam ediyor. Şuana kadar İnegöl´de olumlu bir tabloyla seçim çalışmalarımızı devam ettirdik. Ufak tefek aksaklıklar olsa da İnegöl´ün yıllardan beri yapmış olduğu kardeşane seçim çalışması metodu, tüm siyasi partiler arasında devam etmekte. Umuyoruz ki, sürecin sonuna gelindiğinde de İnegöl halkının lehine olacak şekilde ve aynı şekilde Bursa´nın lehine olacak şekilde belediye başkanı ve onunla birlikte yönetecek olan meclis üyelerinin gerçekleşeceği bir akşam olur? dedi.

 94 Ruhu İle Devam Edilen Süreç

Bayram konuşmasının devamında ise, ?Milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi 1989´da başlayıp 1994 ruhu diye adlandırılmaya devam edilen süreçte Türkiye´nin faydasına olan tüm illerde yaptığı çalışmalarla birer efsane haline dönüşen belediye başkanlarını kamuoyunun karşına çıkaran, bu dönemde de aynı başarıyı elde edeceğimize olan inancımızla yola devam ediyoruz. Tabi bu seçimde 3-4 tane oy pusulası önümüze gelecek. Bunlardan bir tanesi muhtarlarda aynı dönemde seçiliyor. İnegöl´de belediye meclis üyeleri de seçiliyor. İnegöl belediye başkanı seçiliyor ve aynı zamanda da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olacak. Hasan Eroğlu bey ile yola çıktı ve bugün de misafirimiz olan ve aynı zamanda ev sahibi olan sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Atmaca da bizlerle birlikte. Sabah kahvaltısında bir araya geldik.? İfadelerini kullandı.

İnegöl Halkı Kutuplaşmaya Mahal Vermemektedir

SP İnegöl Belediye Başkanı Hasan Eroğlu ise, ?Yaklaşık iki haftadır yoğun bir çalışma temposuyla seçim çalışmalarımız devam ediyor. Şunu söylemek istiyorum; çok şükür İnegöl´ümüzde sahaya indiğimizde tüm farklı siyasi görüşte olan insanlarımızla diyalog haline geldiğimizde şu net söylenebilir, yukarda gerçekleştirilmeye çalışılan veya üzerine düşülen kutuplaşma, ötekileştirme sorunu çok şükür İnegöl´ümüzde bulmamış vaziyette. Girdiğimiz birçok kahvehanede, iş yerinde vatandaşlarımız farklı siyasi görüşlerine rağmen, kardeşçe, güzel ortamlarda hayatını sürdürmekte ve kutuplaşmaya mahal vermemektedir? dedi.

İnegöl´de Bir Değişim Meydana Gelecek

Eroğlu, ?17 senedir mevcut yönetimde bulunan arkadaşlarımızın yanlış idare anlayışı vatandaşımızı her geçen gün mutsuz hale getirmekte. Bunu gözlemlememiz de, karşılaştığımız vatandaşlarımız dinlediğimizde şahit oluyoruz. Basit sorunlar bile bugün çözümü zaman alan bir hizmet anlayışına dönmüş durumda. İnşallah gözlemlemelerimiz o ki, İnegöl´de bir değişim meydana gelecek. Buna her geçen gün inancımız artmakta ve her geçen gün aldığımız tepkiler bizi mutlu etmekte. Ben buradan tüm İnegöl halkımıza özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart günü Saadet Partimizin yıllardır özlenen milli görüş belediyecilik anlayışının, hem İnegöl´ümüze hem de ülkemize hakim olduğu bir dönem olacak. Rabbim bu seçimleri en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin diye dua ediyorum? diye konuştu.

SP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca ise, ?Öncelikle Hasan Başkanımızın, İnegöl´e iyi geleceğini düşünüyorum. Tüm projelerimizi burada açıklamamız mümkün değil. Şuan en ciddi sıkıntımız yönetim anlayışının olduğu düşüncesindeyim. Belediyecilikte yönetim anlayışının nasıl olması konusunda düşüncelerimizi paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Halkımızdan en büyük şikayeti belediyelerde yönetim anlayışı konusunda. Herhalde uzun dönemler belediyeyi kazanmış olmanın vermiş olduğu bir özgüvenle, her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendilerinin bildiği ve yapmak istedikleri halkla istişareler yapılmaması, kendi bildiklerini yapmaları. Biz bu anlayışın sorunları büyüttüğünü düşünüyoruz. Bize göre belediyecilikte en önemli şey dürüstlüktür. Dürüstlüğün tanımı konusunda idareciler yalan söylemeyecektir. Vaat ettiklerini yerine getireceklerdir, yapılamayacak vaatleri vaat etmeyecekler. Bir diğer konu vatandaşlarımızın oy devşirme gibi dedikodulara meal verilmemelidir. Ayrıca bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de israf konusudur. Belediyecilikte israf engellenmelidir. İsrafın bize göre tanımı da son derece basit, belediyenin ve milletin menfaatine uygun olmayan her türlü yatırım bize göre israftır. Maalesef bunu belediyelerimizde görüyoruz. Belediyelerimiz toplumun gerçek ihtiyaçlarını ve hayatlarını kolaylaştırıcı yatırımlardan ziyade, farklı yatırımlar yaptıklarını görmekteyiz. Yine malum hepimizin itibar artıcı harcamaları gerekli görmemektedirler. Bize göre itibar şehrin yaşanabilir olmasıdır. Yoksa lüks makam araçlarıyla veya lüks belediye binalarıyla itibar kazanmak mümkün değildir? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80