İsrafın hesabını kim verecek?

İsrafın hesabını kim verecek?

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Belediye Sarayı, Avarlar Kavşağı, Mesudiye Altgeçidi gibi projelerin beceriksizlikler sonucu birçok kez revize edildiğini belirterek; ?Denizde damla misali küçük projelerde dahi ortaya çıkan beceriksizliklerin

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, aylık Olağan İlçe Divan Toplantısını Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda gerçekleştirdi. Mart ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği ilçe divan toplantısına, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca,mahalle başkan ve yardımcıları, Kadın kolları ve Gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri iştirak etti. 

İLLER BANKASI NEDEN KREDİ VERMİYOR?

Toplantı esnasında bir konuşma yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, ?İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Belediye Hizmet Binası ile ilgili İller Bankası kredi vermediği için 35 milyon TL özel bankalardan kredi alma kararı almıştı. Daha önceden yeri noktasında itiraz ettiğimiz bu proje, şimdi de özel bankalardan çekilecek kredilerle finanse edilmeye çalışılıyor. Bu durum zaten israfın önüne geçemeyen belediye yöneticilerinin, bu beceriksizliklerinin faturasını vatandaşın sırtına yükleyeceği endişesini bizlerde doğurmuştur. Bu konu hakkında Belediye Başkanımızdan İller Bankasının neden kredi vermediğini ve çekilecek kredinin geri ödeme rakamıyla birlikte toplam mali yükünün ne olacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz. Saadet Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız.?

MESUDİYE ALT GEÇİTİ NE ZAMAN BİTECEK?

?Belediye Başkanımız Ocak ayında yaptığı açıklamada Karayolları Bölge Müdürlüğünün 2 ay içinde Mesudiye Altgeçidi projesinin tamamlanacağını açıklamıştı. 2 ay geçti ancak halen proje tamamlanmadı. Ne zaman tamamlanacağı ise halen soru işareti. Projenin tamamlanmadığı her gün bu bölgede ticaret yaparak geçiminiz sağlayan esnafımızın ağır bedeller ödemesine hatta dükkânlarını kapatmasına sebep oluyor. Bu konudaki beceriksizliğinbedelini de oradaki esnafımız mı ödeyecek? Rabbim o bölgede ticaret yapan esnafımıza sabır versin.?

İSRAFIN HESABINI KİM VERECEK?

?Ülkemizin ekonomik durumu ortada iken ve buna bağlı olarak Sayın Cumhurbaşkanı tasarruf tedbirleri alınmasından bahsederken, Belediye Sarayı için belediyenin ve dolayısıyla halkın sırtına bunca yükü yüklememizin, daha önce yapboz mantığıyla birkaç defa revize edilen ancak yine de sağlıklı bir sonuca ulaşılamayan ve en basit bir gece aydınlatması bile olmayan ve adeta labirente dönen Avarlar Kavşağının,yine daha önce yapımına başlanan ancak devam edemeyen, sonra başka bir proje ile yeniden başlanan ama yine devam edemeyen, daha sonra başka bir proje ile yeniden başlanan ve ciddi anlamda maliyet getiren Mesudiye Altgeçit projesine harcanan ve israf edilen bu devletin, bu milletin paralarının hesabını kim verecek? Denizde damla misali küçük projelerde dahi ortaya çıkan beceriksizliklerin neticesinde bu milletin cebinden çıkan paralar neden israf ediliyor??

?ULUDAĞ´IN CEFASINI ÇEKİYORUZ, SEFASINI SÜREMİYORUZ?

?Her zaman ifade ediyoruz kışın Uludağ´ın soğuğunu çekiyoruz ancak çeşmelerimizden bırakın kaliteli suyu normal suyu dahi içemiyoruz. Özellikle Alanyurt bölgesi halkımız bu konudan çok mustarip. Birkaç sene öncesine kadar tonunu 1 TL ye satın aldığımız suyu bugün 5 katına satın aldığımız halde vatandaşın en tabii hakkı olan kaliteli suyu, ayrıca para verip damacanadan içebiliyoruz. Bu sorunu çözüleceğine yönelik bizleri ümitlendiren Hocaköy İçme Suyu Barajında ise ödenek sıkıntısından dolayı 5 aydır çalışma yapılmamakta.?

SADECE HALKIN İÇİNDE OLMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

?Trafik ve otopark sorunu her geçen gün artarak devam etmektedir. Sayın Belediye Başkanımıza da buradan sesleniyorum; kendisini seviyoruz, halkın içinde olmasını takdir ediyoruz ancak İnegöl birçok ilden büyük bir ilçe ve sürekli göç alan bir şehir bu yüzden bir denge kurulması gerekiyor. Halkın içinde olayım derken vatandaşın sorunlarının ötelenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.?

KARAMOLLAOĞLU´NUN ÜSLUBU TABANDA KABUL GÖRDÜ

?Son olarak da sizlerden geçtiğimiz ay ilçe divanda isteklerimi yineliyorum. Saadet Partimiz milletimizin gündemine girmiş, özellikle Genel Başkanımızın üslubu kabul görmüş ve ulusal medya tarafından yakın takibe alınmıştır. Her geçen gün partimize ilgi artarak devam etmektedir. Ve inşallah yapılacak ilk seçimler Saadet Partisi´nin zaferi ile sonuçlanacaktır. Bu bağlamda yük bizlerin omuzlarındadır. Kucaklaşmadığımız vatandaşımız kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Partimize yapılan algı operasyonlarını seçmenimize ulaşarak bertaraf edeceğiz. Ve halkımıza ümit olacağız. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden çok kıymetli İl Başkanımız Mehmet Atmaca Bey´e ve sesimizi İnegöl´e duyuran kıymetli basın mensuplarımıza teşekkür ederim.Zafer yakındır ve zafer inananlarındır.Allah´a emanet olun? dedi.

?İTTİFAK GÜNDEMİMİZDE YOK, KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ?

İl Başkanı Mehmet Atmaca ise, Saadet Partisi olarak şu anda gündemlerinde bir ittifak konusu olmadığını belirterek ?Biz Genel Başkanımızın dediği gibi kendi adayımızı çıkaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın? diye konuştu

ASIL GÜNDEM DURURKEN TUVALETİ GÜNDEM YAPIYORLAR

Ülkenin birçok sorun ile karşı karşıya olduğunu belirten Atmaca, ?Ekonomide sözde büyüme rakamları açıklanıyor. Dolar 4 TL, Euro 5 TL, benzin 6 TL olmuş. Buna bir anlam veremiyoruz. Yap-işlet-devret doğru kullanıldığında faydalıdır ancak bugün bu etiketi kullanarak yapılan yatırımların hepsi milletin servetini peşkeş çekmektir. Yapılan yatırımların memlekete faydalı olduğunu söyleyen iktidar, bunların neredeyse tamamında ?Devlet garantili kazanç´ garantörlüğünü gizlemektedir. Ve bu garantörlük yüzünden birkaç yıl sonra yatırımların maliyetinin kat be kat parası bu milletin cebinden yüklenici şirketlere ödenecek. Asıl gündem bunlar, asıl gündem işsizlik, asıl gündem şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, asıl gündem çiftçinin hali ama televizyonlardaki gündem tuvalet meselesi? şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından basına kapalı bölümde mahalle ve birim başkanlıklarının faaliyet raporları müzakere edildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32