İSRAİL CANIN CEHENNEME

İSRAİL CANIN CEHENNEME

Gazeli Müslümanlara vahşi hayvanlar gibi saldıran katil Siyonist İsrail Devletine öfke çığ gibi büyürken, dün gıyabi cenaze namazı ve yürüyüşün düzenlendiği İnegöl'de İsrail'e lanet, Gazzeli Müslümanlara dua vardı.

İsrail Gazze’de katliamın fitilini ateşledi, tüm dünya ayağa kalktı. Özellikle İslam coğrafyası saldırılara tepki gösterirken, Türkiye’de Gazze için adeta tek yumruk oldu. Gece yarısı başlayan kara harekatı sonrası binlerce vatandaş İstanbul Levent’te İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanıp protesto gösterisi gerçekleştirdi. Zaman zaman arbedelerin de yaşandığı gösterilerde, İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

 

İNEGÖL GAZZE’YE AĞLADI

Dün İnegöl’de de ilçe halkı Gazze için tek yumruk oldu. Öğlen namazına müteakip Anadolu Gençlik Derneği organizasyonu ile Sani Konukoğlu Camisinde Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından ise İHH İNİYAD organizasyonu ile yine Sani Konukoğlu Camisi önünden başlayıp heykel önünde son bulan bir yürüyüş tertip edildi. İsrail aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşte, yüzlerce İnegöllü Gazze için tek yumruk oldu. İsrail’in saldırılarını kınamak amacıyla yapılan bu etkinliklerin yanı sıra, İnegöl Belediyesi de ramazan sokağındaki eğlence programlarını revize ederek konserleri iptal etti.

 

“CANİLER SÜRÜSÜ”

Dün öğle namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına, protokol üyeleri de yoğun katılım gösterdi. Namaz sonrası bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar, “Siyonist terör örgütü İsrail, gece yarısı 8 bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. İsrail’in caniler sürüsü, önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekâtı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail, ayrıca 18 bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış” dedi.

 

 İSRAİL KATLİAM YAPARKEN SİZ NEREDESİNİZ?

Gazze’deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin tutumunun ve davranışlarının kendilerini kaygılandırdığını da belirten Kenan Alemdar, “Sanki bu katliam karşısında yine Siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi savuşturacaklarını düşünüyorlar. Sayın Başbakan adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor.  İslam âleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğu soruyor. Biz de kendisine buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz? Türkiye nerede? Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un  ‘İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı’ açıklaması her zamanki gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail’in varlığını teminat altına almak için vardır” şeklinde konuştu.

 

DAVOS’TA YİNE İÇİ BOŞ BİR ‘ONE MİNUTE’ Mİ DİYECEKSİNİZ?

Türkiye’nin, özelliklede Irak’ın işgaline ve Suriye’nin parçalanmasına zemin hazırlayan hükümetimizin İslam ülkelerini tepkisiz kalmakla suçlamaya hakkının olmadığını aktaran Alemdar, “TRT’de ya da hükümetin kontrolündeki kanallarda sorulmasa bile işte burada biz soruyoruz; ‘Ey hükümet! Bu saldırılar karşısında siz ne yapıyorsunuz?’ Bir İsrailli yetkiliyle Davos’ta yeniden karşılaşıp içi boş bir ‘one minute’ mi diyeceksiniz? Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir haber spikeri gibi olup biteni mi anlatacaksınız?” diye konuştu.

 

PILINI PIRTISINI TOPLAYIP TÜRKİYE’Yİ TERK ETSİN

Türkiye’de ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi’nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına karşı olmadıklarını ifade eden Alemdar, “Ancak Siyonist terör örgütü İsrail’in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Kürecik’teki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Antep’teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz. Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e taşınılmasına son verilemesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail, Ankara’dan kovulmadan Filistin’deki işgale son vermeyecektir. Terör örgütü İsrail, İstanbul’dan kovulmadan Filistin’deki işgale son vermeyecektir” ifadelerini kullandı..

 

GAZI ALINACAK BİR TOPLUM DEĞİLİZ

Kenan Alemdar, “Sayın Başbakan’dan ve Sayın Dışişleri Bakanı’ndan somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Bağırıp çağırarak, terör örgütü İsrail’i kınayarak ya da lanetleyerek konuşmasınlar.  Biz gazı alınacak bir topluluk değiliz. Uluslararası siyaset hamasi nutuklarla değil yasalarla, anlaşmalarla, yaptırımlarla işler. Hükümetten, TBMM’den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Laf değil icraat bekliyoruz. Terör devleti İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülke bu katliamdan sorumludur. Bu saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin’in onurlu insanlarına selam olsun. 1948’den beri yaklaşık yetmiş yıldır, hatta 1917’den beri yaklaşık yüz yıldır ABD’nin, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın desteği ile bilumum kitle imha silahlarının desteği ile Müslümanlara saldıran terörist İsrail bir türlü hedefine ulaşamamıştır. Bu hedefe ulaşması da asla mümkün olmayacaktır. Allah’ın izniyle Siyonist terör örgütü geldiği gemilerle ardına bakmadan o mübarek toprakları terk edecektir. Şehitlerimize selam olsun. Hamas’a ve mücahitlerimize selam olsun. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır İnşallah” açıklamalarında bulundu.

 

GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER

AGD’nin bu etkinliği sonrası İnsan Hak ve Hürriyetleri İnegöl İnsani Yardım Derneği tarafından saldırılara tepki amacıyla yürüyüş tertip edildi. Akşam saat 17.30’da Sani Konukoğlu Camisi önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Atatürk Anıtına kadar İsrail aleyhine sloganlar atıp Gazze’yi selamlayarak yürüdü. Tekbirlerin çekildiği yürüyüş, heykel önünde son buldu.

 

ÜMMET COĞRAFYASI KAN GÖLÜ

Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan İHH Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “Doğu Türkistan`da mübarek Ramazan ayında Müslüman Uygur Türkleri`nin yaşadıkları zulüm ve Irak`ta, IŞİD ile yerel silahlı militanların oluşturduğu güçler tarafından, Musul`un ele geçirilip 350 bin Türkmen`in

Kuzey Irak`a sığınmasıyla ortaya çıkan mağduriyet ve Gazze için başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyoruz. İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Gazze`de zaten kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı. Siyonist terör örgütü İsrail, gece yarısı 8 bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze`ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve 8 bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail ayrıca 18 bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon`un ‘İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı’ açıklaması her zaman ki gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail`in varlığını teminat altına almak için vardır” dedi.

 

VURULANLARIN YÜZDE 80’İ SİVİL

Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80`lik bölümünü sivillerin oluşturduğunu belirten Burak Kılınç, “İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor. Örneğin; Gazze`nin doğusunda Emniyet Müdürünün evine atılan bomba, aynı aileden 6`sı çocuk, 3`ü kadın olmak üzere 18 sivili katletmiş, birçok kişi de yaralanmıştı. Sivillerin yaşadığı bilindiği halde evlerin bombalanması, İsrail`in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

 

İSRAİL`İN YENİ STRATEJİSİ;

“FİLİSTİNLİ ANNELER DE OĞULLARI GİBİ ÖLMELİLER”

Şu ana kadar hedef alınan evlerin büyük bölümünün İsrail`in öldürmek istediği direnişçilerin aile ya da akrabalarına ait evler olduğunu dile getiren Kılınç, “İsrailli fanatik milletvekili Ayelet Şaked`in ‘Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler’ sözleriyle açığa vurduğu bu strateji işgal rejiminden yalanlama görmediği gibi, Batılı ülkelerden de her hangi bir tepki almadı. İşgal rejiminin ayrım gözetmeden attığı bombalar sebebiyle, uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirten hukukçular, ölçüsüz güç kullanımının insanlığa karşı suç kapsamına girdiğini belirtiyorlar” diye konuştu.

 

SİVİLLERE AİT 1000’DEN FAZLA EV YIKILDI

Şu ana kadar sivil Filistinlilere ait binden fazla evin yerle bir edildiğini aktaran Kılınç, “Ölü sayısı sürekli artarken, Yaralıların sayısı 2 bine yaklaştı. Bulundukları bölgeden zaten mülteci durumunda olan binlerce Filistinli başka bölgelere göç ederek ikinci ya da üçüncü kez mülteci konumuna düştü. BM Mülteciler Temsilcisi`ne göre kuzey Gazze`de en az 16 bin kişi, yaşadıkları mahalle ve evleri terk ederek BM`ye ait okullara sığınmış durumda. İsrail saldırılarında sadece insanlar değil, geride kalanların hayatta kalmasını sağlayacak tesisler de hedef alınıyor. Örneğin bazı şehirlere temiz içme suyu veren tesislerin vurulması sonucunda yaz sıcağında ciddi bir su sıkıntısı yaşanıyor. Gazze nüfusunun en az üçte biri temiz içme suyundan mahrum. Alternatif olarak belediye yetkilileri ulaşımın kolay olduğu su kuyularından istifade etmeye çalışıyorlar. Bölgedeki kaynaklara göre en az 350 bin kişi su sıkıntısı ile karşı karşıya. Elektrik hatlarının vurulması sonucunda özellikle Gazze bölgesinin kuzey kesimlerine elektrik verilemiyor. Bu da bölgedeki birçok tesis ve hastanenin hayati cihazlarının çalışmasında aksamalara neden oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı`na göre şu ana kadar saldırılarda 8 tane sağlık tesisi ile 4 ambulans vuruldu. Hava saldırılarında bir doktor hayatını kaybederken, 19 sağlık çalışanı ağır yaralı. Vurulan yerlere yakın civarda bulunan 66 okul da hasar gördü. Okulların tatilde olması can kaybı riski barındırmasa da, tamiratlarının büyük bir külfet olacağı düşünülüyor. Yine insanların geçimini temin ettiği birçok dükkan yerle bir olurken, balıkçılık için kullanılan 32 tekne de imha edildi” ifadelerini kullandı.

 

BAŞLICA İHTİYAÇLAR İLAÇ VE GIDA

Bölgedeki İHH ofisinin verdiği bilgilere göre Gazze`nin şu an acil ihtiyaç hissettiği başlıca kalemlerin ilaç ve gıda olduğunun altını çizen Kılınç, “Bölgenin bir diğer ihtiyacı binden fazla yaralının acilen tedavi amacıyla başka ülkelere şevki ile ilgili. Bu yaralıların bir bölümünün Gazze`deki hastanelerde tedavisi mümkün olmadığından uluslararası bir destek ile ülke dışına çıkarılmaları zorunlu görünüyor. Bunun için Mısır`daki darbe idaresinin ikna edilmesi gerekiyor. Evleri tamamen yerle bir edilen en az 6 bin kişi ile evleri oturulamayacak derecede hasar gören 8 bin 500 kişinin de acilen barınma ihtiyacı bulunuyor. Bunların yanı sıra yaklaşık 48 bin kişi, kapı ve camlan kırık olan hafif hasarlı evlerde yaşadığından evlerinin tadilata ihtiyacı bulunuyor. Şu an ailelerini kaybeden 25 bin çocuğun acilen maddi ve psikolojik desteğe ihtiyacı bulunuyor. Siyonist terör örgütü İsrail`in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail Ankara`dan kovulmadan Filistin`deki işgale son vermeyecektir. Terör örgütü İsrail İstanbul`dan kovulmadan Filistin`deki işgale son vermeyecektir. Hükümetten, TBMM`den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Daha etkili ve sonuca giden adımlar atmasını istiyoruz” dedi.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07