İSTANBUL FUARLARI İNEGÖL´E YARADI

İSTANBUL FUARLARI İNEGÖL´E YARADI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İstanbul fuarlarının olumlu geçmesinin Nisan MODEF Fuarı´nda İnegöl´e yansıyacağını söyledi.

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, sektördeki son durum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

İSTANBUL FUARLARI İNEGÖL´E YARADI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Türkiye´deki son zamanlarda yaşanan PKK olaylarının artması, komşu ülkelerdeki iç savaşların devam etmesi, ihracatın azalması sonucunda fuarlar tüm üreticiler için bir umut oldu. Bir beklentiyle girildi. Başta TÜYAP´ta düzenlenen 12-17 Ocak fuarı vardı. Oraya 40´a yakın İnegöllü firmamız katıldı. Son derece memnun olduklarını söylediler. Devamında ise CNR´da düzenlenen 26-31 Ocak İstanbul ve dünyanın sayılı fuarlarından biri düzenlendi. Burada da aşağı yukarı 200 İnegöllü firmamız vardı. Bizzat ben de aynı fuarda katılımcıydım. Bunların çoğuyla görüştüğümüzde memnun olduklarını, iş durgunluğuna rağmen işlerin beklentilerin üzerinde olduğunu duyduk. Piyasaların biraz durgun olmasının sebeplerinden tek dezavantajımız fiyatların istediğimiz rakamlara satılmamasıydı fakat netice itibariyle bu kış şartlarında komşu ülkelerde yaşanan olumsuz koşullara, yurtiçindeki ekonominin durgunluğuna, PKK´nın doğuda terör olaylarını tırmandırmasına rağmen, fuarların iyi geçtiği ifade ediliyor. Bunlar katılımcılarımızın ifadeleridir? dedi.

 

YENİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

MODEF Fuarı´nın yaklaştığını hatırlatan Özcan Ayhan, ?Sayılı günler kaldı. Bu fuarda inşallah tam bir çıkış yakalayacağız. Çok iyi bir zamana, yaz sezonunun başlangıcına denk geliyor. Kayıtlarımız bitmek üzere. En az 150 firmamızın iştirak edeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz zamanlara göre daha iyi bir MODEF Fuarı yaşayacağımızı tahmin ediyorum. Bu 1-2 yıllıkdurgunluğun neticesinde CNR ve TÜYAP fuarlarının olumlu geçmesinin İnegöl´e yansıyacağını düşünüyorum. Mağazacılarımız uzun süreden beri bir beklentide, durgunluk dönemindeler. Mağazalardaki teşhir ürünlerini değiştirmemişlerdi. Yeni ürünlerimizi en son 5-10 Nisan MODEF Fuarı´nda göreceklerdir. İyi bir katılımcı ve ziyaretçi profili çizeceğiz? şeklinde konuştu.

 

FABRİKALAŞMA HIZLA DEVAM EDİYOR

Suriyeli işçi çalıştırma konusunun resmiyet kazanmasının ardından İnegöl mobilya sanayindeki Suriyeli çalışan oranlarının sorulması üzerine konuşan Ayhan, ?Bunun tam verilerini önümüzdeki aylarda alırız. Bu sanayici için de çalışan için de iyi oldu. En azından yanında çalıştırdığı kişiyi sigortalı yapabilecek. Yeter ki işler rayına otursun. İnegöl her şeyiyle Türkiye ve dünyadaki tüm müşterilerine cevap verebilecek fabrika donanımlarına, tecrübeye, personele sahiptir. Fabrikalarımızı, işyerlerimizi büyütürken yalnızca yurtiçine değil dünyaya hitap edebilecek gibi dizayn ediyoruz. Ufak atölyelerden büyük fabrikalara geçişler hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz burada ihracat özellikli olmak şartıyla kendimizihazırladık. İhracatımızın devam etmesini ve yurtiçindeki istikrarın sürmesini istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07