İstanbul’da “Baykoca” Rüzgarı

İstanbul’da “Baykoca” Rüzgarı

Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile İnegöl Belediyesi, İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına katıldı

İnegöl Belediyesi’nin gönüllü gençlerden oluşturduğu Baykoca Proje Takımları tarafından hazırlanan 3 proje, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına görücüye çıktı.

Baykoca çok yakında sahaya inecek

Fuarda yer alan İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarından söz eden Belediye Başkanı Alper Taban, şöyle devam etti: “Belediyemiz bünyesinde genç arkadaşlarımızla oluşturduğumuz proje ekiplerimiz var. Burada da sergilenen Baykoca Elektrikli Gezi Aracını bizler hayal ettik ve bunu ete kemiğe büründürecek hale doğru ilerletiyoruz. Baykoca şehrimizin önemli bir değeri. Baykoca Osmanlı hanedanının ilk şehididir ve İnegöl’de metfundur. Dolayısıyla hem geçmişimizi hayırla yad etmek ve onlara yaraşan eserler ortaya koymak anlamında da elektrikli gezi aracını üretmeye başladık. İnşallah çok yakın zamanda sahaya inecek ve kullanılabilir hale gelecek aracımız şuanda prototip haliyle fuar alanında sergilenmektedir.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07