www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İŞTE 2014 YAZININ MODASI

İŞTE 2014 YAZININ MODASI

Dünyaca ünlü modacılar, 2014 yazında yine rengarenk, romantizm ve şıklığı birleştiren koleksiyonları ile neşeli ve kıpır kıpır bir yazı müjdeliyor.

 

Ünlü kreatör Ahmet Özceyhan, 2014 ilkbahar ve yaz trendleri ile ilgili, “Sanat akımlarını, etnik desenleri, 3D süslemeleri, dantel, çiçek ve püskülleri bu yaz her yerde göreceğiz” dedi.

Dünya modasını yakından takip ettiğini belirten ünlü kreatör Ahmet Özceyhan, 2014 yaz modasına dair tüyolar verdi. Özceyhan, minimalist akımdan etkilenecek ilkbahar ve yaz mevsiminde 40`lı, 50`li yılların esintileri yanında 70`li yılların çizgilerinin de yer alacağını ve her zevke uyan temaların hakim olacağını belirtti. Yeni koleksiyonlarını görücüye çıkaran ünlü modacıların koleksiyonları hakkında bilgi veren Özceyhan, “Bu yaz çok renkli olacak.

Chanel`in Paris Moda Haftası kapsamında 2014 ilkbahar-yaz kreasyonu görücüye çıktı. Karl Lagerfield imzalı koleksiyonda tüvit ve streç örme kumaşlar, baskılı danteller, geniş renk skalası, ikonik ceketler dikkat çekiyor. Massimo Dutti, klasik ve kendine has çizgisini koruyor, şık, zarif ve estetik kılacak modeller, hem ofis hem de günlük hayatta kullanılabilecek bedeni sıkmadan vücut hatlarını kavrayan giysiler öne çıkıyor. Salvatore Ferragmo koleksiyonunda yumuşak renkler, atletik yapılar, keskin çizgiler, canlılık ve sıcaklık hakim. Elie Saab, ‘Bir dantel bahçesi` adını verdiği koleksiyon çiçeklerle bezeli, muhteşem danteller ve gece elbiseleri ile dikkat çekiyor” diye konuştu.

“Moda, sadece trendleri takip etmek değil, aynı zamanda yakışanı seçmektir” diyen Özceyhan, bu yaz sınırsız alternatiflerin olduğunu ve herkesin kendine uygun modelleri modanın dışına çıkmadan kullanabilme imkanı bulacağını ifade etti. Floral desenlerin 2014 yazına hakim olacağını vurgulayan Özceyhan, “Tropik çiçek desenleri her yerde göze çarpacak. Elbiseler, etekler, ayakkabılar. Her yerde çiçek desenleri görülecek. Hanımlara tavsiyem düz bir elbise tercih etseler bile çiçekli bir kolye tamamen havasını değiştirecek. Bunun yanında her boy pilili, transparan, uçuşan etekler çok moda. Soft, pastel tonlar ve hafif kumaşlar. Biz de ilkbahar ve yaz için hazırladığımız tasarımlarda bunları çokça kullanmaya, kozmopolit, aktif, dinamik şehirli kadını ön plana çıkarmaya özen gösterdik” dedi.

Hafif, uçuşan kumaşlar, 3D, floral desenler kabarık tüyler, boncuklu elbiseler derken Alexander Mc Queen`in kreatif direktörü Sarah Burton gibi modacıların etnik detaylı Afrika stillerinin de geniş yer aldığı bir koleksiyon hazırladığını ifade eden Özceyhan, etnik desenleri yıllardır kendilerinin de kullandıklarını ve dünyada büyük beğeni topladığını, bu sezonda da ağırlık verdiklerini belirtti. “Yazın olmazsa olmazı marin kıyafetler yine revaçta” diyen Özceyhan, mavi, lacivert, kırmızı, enine boyuna çizgili denizci desenlerinin bu yaz yine çok kullanılacağını belirtti. Bunun yanı sıra pembeler, turuncular, siyah beyaz gibi renkler yanında geçen yıl da çok kullanılan metalik giysilerin gardıroplardaki yerini koruyacağını söyleyen Özceyhan, canlı, neşeli bir mevsimin geldiğini ifade etti.



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02