İSTİFA ETME ERDEMİNİ BAŞKA KİMSE GÖSTEREMEDİ

İSTİFA ETME ERDEMİNİ BAŞKA KİMSE GÖSTEREMEDİ

12 Haziran seçimleri sonrasında barajı aşamadıkları için tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyerek görevinden istifa eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun istifasının ardından partide kurultay hazırlıkları başladı. BBP İlçe Başkanı

BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay;

İSTİFA ETME ERDEMİNİ BAŞKA KİMSE GÖSTEREMEDİ

12 Haziran 2011 seçimlerinin ardından, barajı geçemediği için; “Tüm başarısızlığı üzerime alarak istifa ediyorum” şeklinde açıklamada bulunarak görevini bırakan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun istifasının ardından partide kurultay hazırlıkları başladı.

Topçu’nun istifası ve kurultay ile alakalı açıklamalarda bulunan BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, genel başkanlarının erdemli bir şekilde verdiği sözü tuttuğunu ifade ederek; “Millete verdikleri sözleri yerine getirmeyen, millete söz verdikleri halde maalesef 180 derece dönüş yapan siyasi liderler, bu erdemi gösterip istifa etmesi beklenirken, Türkiye’de bu erdemi ilk defa gösteren Genel Başkanımız Yalçın Topçu’dur” dedi. BBP kurultayının ise 3 Temmuz’da yapılacağını söyledi.

Hiçbir Parti Ortaya Proje Koymadı

Ahmet Oluçay, yaptığı açıklamasında 12 Haziran seçimleri öncesi mecliste bulunan siyasi partilerin muhalefetinden iktidarına kadar hiç birinin seçim meydanlarında bir projeden bahsetmediğini kaydederek; “Herhangi bir projeleri yoktu. Maalesef bir kısır döngü içerisinde bir horoz dövüşü gibi iktidar muhalefete, muhalefet iktidara saldırıyordu. Tabi bu seçim atmosferi içerisinde Türkiye’de çok akıllı projelerin, çok ciddi projelerin milletin geleceğini belirleyecek ve geleceği rahatlatacak, üretime dayalı projeleri ortaya koyan sadece Büyük Birlik Partisi vardı. Hatta seçim sürecinde BBP öyle projelere imza attı ki, projelerin bir kısmının CHP tarafından, bir kısmının iktidar tarafından bir kısmının da MHP tarafından kopyalandıklarına şahit olduk. Bu sürecin içerisinde biz ne bir siyasi parti ile kavgaya girdik, ne de böyle bir çirkef politika anlayışına girdik. Söylediğimiz tek şey; kimse horoz dövüşü yapmasın, herkes projeler üretsin ve millet kazansın dedik. 20 yıllık geçmişimizde biz hiçbir şekilde milletimize yalan söylemedik, hiçbir şekilde yalpalamadık, ne söylediysek hep arkasında durduk. Mecliste 7 tane milletvekilimiz olduğu dönemde bile biz bunu bütün milletimizin takdiri ile ortaya koyduk” dedi.

BBP 3 Temmuz’da Kurultaya Gidecek

Topçu’nun istifasının ardından bir kurultay sürecine girdiklerini anımsatan Ahmet Oluçay, 3 Temmuz’da kurultayı gerçekleştireceklerini söyledi. Oluçay, “İnşallah kurultay’da seçilecek olan yeni genel başkanımızla beraber BBP’nin bu haklı davadaki yürüyüşü devam edecek ve bu bayrak daha ileriye taşınacaktır” dedi.

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07