www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İSTİFALAR PSİKOLOJİSİNİ BOZMUŞ

İSTİFALAR PSİKOLOJİSİNİ BOZMUŞ

Türk Eğitim-Sen ile Eğitim Bir-Sen arasındaki söz düellosuna Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker de dahil oldu.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun İnegöl’de Eğitim Bir-Sen hakkında yaptığı açıklamalar sonrası başlayan polemikte, önceki gün Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş bir açıklama yaparak kendini savunmuştu. İki sendika arasındaki söz düellosuna dün Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker de dahil oldu.

 

NUMAN ŞEKER DE AÇIKLAMA YAPTI

Dün İnegöl’e gelen Numan Şeker, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve çok sayıda okul yöneticisi sendika üyelerinin de katılımıyla Safari Restoranda basın toplantısı düzenledi.

 

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Basın toplantısında konuşan Numan Şeker, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen camiası olarak Türkiye’de her geçen gün biraz daha büyüyerek güçlerine güç kattıklarını söyledi. Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük ve en etkin sivil toplum kuruluşu olduğunu da vurgulayan Şeker, “Bursa ve İnegöl’de de gerek Memur-Sen, gerekse de Eğitim Bir-Sen olarak çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Dolayısıyla çalışanlar sendikamıza rağbet etmekte, sendikamıza yönelik her geçen gün biraz daha artmaktadır. Fakat bu yönelişin birilerini ciddi anlamda rahatsız ettiğini görüyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

 

PSİKOLOJİSİ İYİCE BOZULMUŞ

Özellikle son günlerde Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun hırçın ve saldırgan tutumunun gerek sendikalarına, gerekse İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş’a ithafen çok çirkin ve seviyesiz bir üslupla saldırmasını şiddetle kınadıklarını belirten Şeker, “Aslı olmayan iddia ve ithamlarla fütursuzca saldıran bu zatın, Türk Eğitim-Sen’deki istifa furyasıyla psikolojisinin iyice bozulduğu görülmektedir” diye konuştu.

 

BASKI YAPILDIĞI İDDİALARI ÇOK KOMİK

Numan Şeker, Sinan Aktaş’ın Türk Eğitim-Sen’li okul müdürlerine baskı yaptığı, onları kafasına göre atadığı iftiralarının çok komik olduğunu da ifade ederek şöyle konuştu: “Fakat bu konularda kendilerinin çok mahir olduğu söylenebilir. Daha ortada yönetmelik yokken, idarecilerin kadrolu görevi devam ederken bu denli asparagas söylemler kendisini küçük düşürmektedir. Ayrıca ilçe başkanımızı sahtekarlıkla itham etmesiyle ilgili avukatlarımız tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve hukuki süreç başlatılmıştır.”

 

ŞENOL ŞAHİN İTİBARINI GERİ KAZANMAK MI İSTİYOR

Türk Eğitim-Sen’in İnegöl temsilciliğine getirilen Şenol Şahin hakkında da konuşan Şeker, “Ağız dolusu hakaretlerle sendikamıza ve ilçe başkanımıza saldıran bu zat, devletçi ve milletçi olduğunu söyledikleri sendikalarının İnegöl temsilciliğine getirdikleri kişinin devletin Başbakanına hakaret ettiği için müdürlük görevinden alındığını gerçeğini niçin saklamaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret davası da devam etmektedir. İnegöl Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulunun görevinden istifa etmeleri sonrasında birçok kişiye temsilcilik teklif edilmesine rağmen kimsenin kabul etmediği bu görevin, neden bu kadar ismi şaibelere karışmış olan Şenol Şahin’e verildiğini sormak istiyoruz. Acaba Şenol Şahin kaybettiği itibarını geri kazanmak ve kendini aklamak için mi bu göreve getirildi? Şube olma vaadinde bulunulduğu halde, şube yapılmadığı için görevinden istifa eden İnegöl Türk Eğitim-Sen eski yöneticilerinin ve üyelerinin bu durumu nasıl içlerine sindirdiklerini soruyor, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

Basın açıklaması sonrası Numan Şeker, sendika üyeleri ile toplantısına devam etti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19