www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İstifanın Gerekçesi Paylaşılsın

İstifanın Gerekçesi Paylaşılsın

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, zorlamayla istifaların demokrasinin ?D´sinin olduğu ülkelerde olmayacağını belirterek, istifanın ardındaki asıl gerekçelerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, Recep Altepe´nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

GEREKÇELER AÇIKLANSIN

Konu ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Basında takip ettiğimiz kadarıyla, ülkemizdeki demokrasi hızla yok edilmekte, demokratik tahammüller yerle bir edilmektedir. İnsanların, kendilerini savunmalarına iman verilmemektedir.Bakıyorsunuz, seçilmiş bir Belediye Başkanı çıkıyor saatlerce yaptıklarını ne kadar başarılı olduğunu anlatıyor, halkın parasıyla bütün cadde ve sokaklardaki bilboardları kendi reklamı ile dolduruyor.Görevinin başında büyük bir şevkle çalışmaya devam edeceğini anlatıyor.Arkadan aynı kadroların aynı siyasi geleneğin farklı noktasından, ?Ya istifa ederler ya da bedelini öderler´ dendiği geliyor.O aslan başkanımız kuzu kuzu istifasını veriveriyor. Bu yaşananlar demokrasinin ?D´sinin olduğu ülkelerde olmaz, olamaz. Başkanlar, başarısız, yolsuzluğa bulaşmış veya teröre yardım ve yataklık etmiş ise İçişleri Bakanlığı görevden alır.Gerekçesini yazarak Türk adaletine teslim eder. Yok,başkan görevini doğru yapıyor KHK´den güç alarak zorla başkanı istifaya zorlamışlar ise istifaya zorlanan zat, çıkıp kendisine oy veren vatandaşlara dürüstçe süreci anlatır.Hatta yaptıklarının doğru olduğuna inanıyor ise istifa etmeden Türk adaletin de hakkını aramalıdır.Yoksa ülkemizin kaynaklarını ve şehir rantınıFETÖ terör örgütünün hizmetine sunmada yarışan suç ortaklığı mı bozuldu? FETÖ terör örgütünün liderine yalakalık yapanlar, övgü dolu sözlerle methiyeler düzenler hep birlikte; devletimize, Cumhuriyetimize ve halkımıza karşı işledikleri suçların hesabını hukuk çerçevesine Türk adaletine vermelidirler. KHK´lerin çıkarılışı güvenlik gerekçesi dışında kullanılmamalı ve en kısa zamanda OHAL´den vazgeçilip normale dönülmelidir? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19