İstihdam Fuarı´nda İkinci Perde

İstihdam Fuarı´nda İkinci Perde

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR İnegöl Şubesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğinde düzenlenecek olan 2. İstihdam Fuarı 11 Mayıs´ta kapılarını açacak. İlki 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen fuar oldukça talep görünce ikinc

İşsizliğin neredeyse sıfırlar seviyesinde olduğu İnegöl´de işsizliği tamamen bitirmek için seferberlik başlatıldı. 

11-12 MAYIS´TA AÇIK KALACAK

Protokol öncesi konuşan İŞKUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında ilan ettiği istihdam seferberliği çerçevesinde İnegöl olarak biz sayın kaymakamımızın himayesinde,  İnegöl Belediyesi ve İTSO işbirliği ile gerçekten son derece önemli ve İnegöl´e değer katan bir istihdam seferberliği buluşmasında ilçeler düzeyinde Türkiye´de ilk defa yapılan böyle bir çalışmaya imza atmıştık.  Bu çalışmada da belediyemizin katkıları çok büyük olmuştu. İnegöl´deki güçlü sanayi firmaları ticaret adamları bu fuarımıza büyük destekler verdi. 2 gün süren fuara bin 500 civarında ziyaretçi katıldı. Biz fuarının etkilerini ölçtüğümüzde bizim normalde aylık işe yerleştirme oranımız 300 iken Kasım ayında gerçekleşen fuar sonrası 2 ay içerisinde yaklaşık bin 100 civarında işe yerleştirme rakamına ulaştık. Tahmini olarak fuarın etkisinin %15 -20 oranında 200 kişinin işe yerleştirildiğini düşünüyoruz. Biz bu fuarların İnegöl´e zaten işsizliğin az olduğu ülke ortalamasının epey altında olduğu İnegöl´ümüzde işsizliğin çokta problem olmadığı yerde iş arayan kardeşlerimize destek olmak babıyla yine cumhurbaşkanımızın 2018 yılı itibariyle 2. Fazını ilan ettiği istihdam seferberliğinin buluşmasının artık geçen yıl sonuç toplantısında karar verilmişti geleneksel hale gelecek ve İnegöl´ün fuarlarından bir tanesi olacak. Bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde ikincisini yapıyoruz. Ben şimdi milli eğitimde ve lise son sınıf öğrencilerinin birde yüksekokul öğrencilerimizin fuara gelmelerini arzu ediyorum. Bunların ulaşım konusunda şoförler odası başkanımızla görüştüm kendisi destek vermeye hazır olduğunu beyan etti? dedi.

 

İŞSİZLİK ORANINI AŞAĞI ÇEKMEK NİYETİNDEYİZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, ?Çok şükür biz İnegöl´de ortak akıl ortak proje yürütebilen bir konumdayız. Bunlardan bir tanesi de istihdam seferberliği. İŞKUR´umuzun organizasyonu ile birlikte düzenlediğimiz bu seferberlik İnegöl esnafına çalışanına sanayicisine hayırlı olur inşallah. Büyük ve ortak ölçekli firmalarımız fuara iştirak edecekler orada iş görüşmeleri sağlayacaklar müdürümüzün ifade ettiği gibi işsizlik oranımız çok düşük bu fuarlarla bu oranı iyice aşağı çekmek niyetindeyiz? şeklinde konuştu

 

BÜYÜK FIRSAT

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokul Müdür Vekili Neslihan Yürük de, ?Bu tarz fuarlar etkinlikler aynı anda birçok firmaya ulaşabilme anlamında çok önemli ve büyük fırsat. Özellikle yeni mezun tecrübesi olmayan öğrencilerimizin için çok önemli? diye konuştu.

 

MESLEK SEÇMELERİNE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Geçtiğimiz hafta biz lise öğrencilerimize yönelik üniversite tanıtım fuarı gerçekleştirmiştik. Biz milli eğitim olarak öğrencilerimizi akademik yönden yükseköğrenime hazırlamak hem de mesleki yönden meslek eğitimine hazırlama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bakanlığımızda mesleki eğitime önem veriyor.  İstihdam seferberliği programında protokol ortağı olarak yer alıyoruz. Biz öğrencilerimizin gelecekteki iş sahibi meslek erbabı olacak öğrencilerimizin bu fuarda azami derecede meslek seçmelerine faydalı olacağını düşünüyorum. Burada hep birlikte amacımız ilçemizin daha kalkınmasını işsizlik oranının daha da aşağı çekilmesine katkı koymaktır. Bu fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

40 CİVARINDA KATILIMCI OLACAK

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Biz arz talep dengesini daha doğru kurgulayabilmek adına, sahada sektördeki açık ne bunları bir dengede oturtmak önemli. Geçmiş yılda yapmış olduğu fuar Kasım ayındaydı bu sene Mayıs ayına aldık.  Bunu işverenlerimizin istekleri doğrultusunda kurguladık. Geçen sene 34 civarında katılımcı vardı bu sene 40 civarında katılımcı olacak.  Biz burada pek çok fayda çıkartabiliriz sadece dışarda iş arayanlardan öte bir farkındalık oluşturuyoruz. İşletmeler çerçevesinden bakacak olursak İnegöl´deki istihdam durumunu daha iyi görmüş olacak. Buradan pek çok fayda çıkartabiliyoruz şehrimiz adına. Burada kurumlarımızın organize çalışması şehrimiz adına güzellik katan en önemli konudur diye düşünüyorum? diye konuştu.

 

İNEGÖL GERÇEKTEN DEĞERLİ BİR İLÇE

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, ?İnegöl gerçekten değerli bir ilçe ve biz İnegöl´ün değerini yine değer kadar bir protokole imza attık. Burada taraf olarak imza atan arkadaşlarım çok güzel mesajlar verdiler. İnegöl´ün reel yapısını anlatan konuşmalar yaptılar. Protokolün ana konusu istihdam seferberliği. Modern ekonomilere baktığımızda fuar dediğimiz olduğu çok ciddi şekilde işliyorlar. İnegöl bir fuarlar şehri olmaya doğru hızla gidiyoruz. İnegöl´de göreve başladığımda mobilya fuarı vardı ve rüştünü ispatlamıştı. Yeni yeni emeklemeye başlayan bir tarım fuarı vardı. Bugün tarım fuarı rüştünü ispat etme noktasında belli seviyeye geldi.  İnegöl´de her sene artık üniversitelerin tanıtımı ile alakalı bir fuar yapıyoruz. Yine belediyemizin öncülüğünde kitap fuarı var. Şimdi bu fuarlara istihdam fuarını da ekledik. Mesele bir işi başlatmak değil sürdürülebilir kılmaktır. İstihdam fuarımızın ikincisini yapacağız. İnegöl´de işsizlik sıkıntısı yok. İnegöl´ün işsizlik rakamları modern ülkelerin rakamları ile aynı durumdadır.  İnegöl hem üreten hem de güçlü ekonomilerin işsizlik oranlarını yakalamış bir ilçe. Bunda kimin emeği varsa ben onlara ilçe kaymakamı olarak şükranlarımı sunuyoruz. İşsizlik sadece devletin tek taraflı olarak halledebileceği bir konu değil, işsizlik devletin STK´ların müteşebbislerin hep birlikte çözmesi gereken bir problem.  İnegöl bu noktada sahip olduğu dinamiklerle eylem kapasitesi ile gurur duyulacak bir seviyede. Mevcut bu durumda ise neden bu fuarı düzenliyoruz. Biz bu fuarı sadece iş arayanlar için düzenlemiyoruz. İş arayanlar iş bulmak için İŞKUR´a giderler ama bu noktada imkânlar sunulmuş olsa da ben bu fuarları doktorların klasik muayenesine benzetirim.  Bu fuarın bizim için farklı kılan şu bu fuarı işverenler de düzenlememizi istiyor? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07