İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR

İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR

İstiklal Marşının kabulünün 90. Yıldönümü nedeniyle ilgili bir basın bildirisi yayımlayan AK Parti İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Adem Demirel, “Uzun ve parlak bir geçmişe sahip milletimiz, mücadele ruhuyla bir bağımsızlık hareketine girişmiş ve bund

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Adem Demirel, 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulünün 90. yıl dönümü ile alakalı bir basın bildirisi yayınladı. Demirel, yayınladığı yazılı bildirisinde dünya coğrafyasında yer alan her devletin bir tarihi, bir kültürü, sınırı belli olan toprağı, yönetim biçimi, dili ve milli marşı gibi kendine has değerleri olduğunu belirterek, bu değerlerin halk tarafından benimsenen, kabul edilen, gerektiğinde uğrunda canlarını feda edebileceği özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Ecdadımızın Mirasını Muhafaza Etmeye Devam Edeceğiz

Demirel, milletimizin maruz kaldığı milli mücadele yıllarının, o zor ve heyecanlı günlerin imanlı havasını ve manasını terennüm eden, kalplere kuvvet ve heyecan veren; Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, “Uzun ve parlak bir geçmişe sahip milletimiz, mücadele ruhuyla bir bağımsızlık hareketine girişmiş ve bunda da başarılı olmuştur. İşte bu yüce mücadelenin ifadesi olan istiklal Marşı, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Ecdadını bağımsızlık mücadelesi gibi onurlu bir uğurda şehit veren bizler, dedelerimizin miras bıraktığı bu vatanı bilgiyle, irfanla ve her türlü çağdaş donanımı kuşanarak muhafaza etmeye devam edeceğiz” dedi.

Demirel, tüm ilçe halkının İstiklal Marşının kabulünün 90. Yıl dönümünü kutlayarak, bu vesile ile İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andığını sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00