www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İSTİKRAR ŞART

İSTİKRAR ŞART

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Ülke güçlü olursa siyaseti, ordusu, ekonomisi, sporu, sanayisi ve her şeyi güçlü olur. Güçlü olmak için istikrara ihtiyacımız var? dedi.

 İSTİKRAR İÇİN GÜÇLÜ ÜLKEYE İHTİYAÇ VAR

Referandum çalışmaları kapasamında ziyaretlerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Bölgesinde siyaset üreten ve politik kararlar alınırken hatırı sayılır bir ülkeyi oluşturmanın temellerini hep beraber hazırlayalım. Ülke güçlü olursa siyaseti, ordusu, ekonomisi, sporu, sanayisi ve her şeyi güçlü olur. Güçlü olmak için istikrara ihtiyacımız var. İstikrar için böyle bir paket hazırladık, sizin evet oyu ile tercihinize ihtiyacımız var. Milletimizin feraseti, basireti ile 16 Nisan´da evet eşiğini aşacağımıza inanıyoruz.?diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı ile 16 Nisan Referandum sürecince gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kurtuluşspor´u ziyaret etti.AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret esnasında Vekil Şahin´e eşlik ettiler.

 EN ÖNEMLİ KRİTER İSTİKRARDIR

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kurtuluşspor´a şampiyonluk mücadelesi verdikleri Süper Amatör Lig´de başarılar dileyerek; ?Dünya siyaset tarihinde en genç siyasi iktidara gelen partiyiz. Bu milletimizin teveccühü, takdiri ile gerçekleşmiştir. 2001´de kurulduktan sonra ilk genel seçimlerde iktidar görevi verildi ve bu başarıyla sürdürülerek Türkiye´nin makus talihi değiştirildi, büyüme yolundaki tıkanıklıklar açıldı, kalkınma hamlesi ile insanımızın hayata bakış açısı değiştirildi. 4 kez üst üste bizi iktidara getirdiniz. 1950-60 sürecinde bunun bir örneğiDP sürecinde yaşanmıştı. Lakin DP, Türkiye´nin önündeki tüm engelleri kaldırma çabalarına rağmen merhum Başbakan Adnan Menderes´e, 2 Bakan arkadaşına, hükümetine ve DP´ye bir darbe teşebbüsü ile iktidardan uzaklaştırıldı. Sonra 2 kez üst üste iktidara Anavatan Partisi geldi. AK Parti de sizlerin teveccühü ile 4 kez üst üste iktidara gelen tek parti. Birçok şeyi değiştirdik. Türkiye´de yapılamayanları yapmaya, düşünülemeyenleri düşünmeye, üretilemeyenleri üretmeye ve insanımıza enerji vermeye çalıştık. İnanırsak, çalışırsak hep beraber yaparız. Türkiye´yi bulunduğu yerlerden çok daha ilerilere hep beraber taşırız. Bunun içerisindeki en önemli kriter siyasi istikrardır.

 ?KAFA KARIŞIKLIKLARI OLUŞTURULUYOR?

?Kafa karışıklıkları oluşturuluyor, 18 yaşında genç yaşta milletvekilleri yapacaklar hatta kendi çocuklarını yapıp derhal milletvekili emeklisi yapacaklar, maaş bağlayacaklar diyorlar. Bunu CHP Genel Başkanının bizzat söylemesini akıl dışı olarak kabul ediyoruz. Kendisi geçmişte SGK ki bu emekli maaşlarını bağlayan kurumun Genel Müdürlüğünü yaptı. Bunu en iyi bilen kişi kendisidir. Bir milletvekilinin emekli olabilmesi için yaşı ne olursa olsun, şuanda 51 olan emeklilik yaşını beklemek zorunda, o yaş gelmeden emekli maaşı alması mümkün değil. 35 yaşında vekil olup 39´unda görev süreniz bitse 51 yaşına gelmeden emekli maaşı alamayacaksınız. Toplumda kafa karışıklığı oluşuyor. Milletvekili oluyor, hemen emekli maaşı alıyor deniyor. Böyle bir şey yok, hiç olmadı da? Hiç kimseye böyle bir maaş ayrıcalığı yok, ancak emekli yaşı gelince alabiliyor.

?İSTİKRAR GÜÇLÜ ÜLKE İLE OLUR?

?18 yaşındaki gençlerle alakalı siyaset yapmak, gençleri karalamak, gençleri beceriksiz görmek AK Parti´nin şiarından değil. Biz gençliğimize çok güveniyoruz. Bunların muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı olması ve seçimle gelinen tüm görevlerde yer alması için bu modelin içerisine seçilme yeterliliğini de koyduk. Seçme yeterliliğiniz varsa seçilme yeterliliğinizin de olması gerekiyor. Dünyanın tüm ülkelerinde seçilme 18-21 yaş arasındadır. Neden bizde 25? Biz iktidara geldiğimizde 30´du, biz onu 25´e düşürmüştük ve inşallah 16 Nisan´daki evet desteği ile en az 18´e düşürmüş olacağız. 18 yaşında seçildiği zaman gençlerin ufkunu Türkiye´yi yönetme istek ve arzusuyla doldurup onları nitelikli şekilde yetiştirme imkânını kendi ülkemiz gençlerine sağlamış olacağız. Tüm bunların hepsi beşeri sermayemiz olan insanımıza güvendiğimizden kaynaklanıyor. Gençliğine güvenmeyen bir ülke hiçbir yere gidemez. Birileri karalamaya çalıştıkça biz de gençlerimizin önünü açmaya çalışıyoruz. Parlamentodaki en genç vekiller AK Parti´de. Bu kararlarımıza, MHP ve AK Parti´nin birlikte getirdiği bu teklifine evet demenizi arzu ediyoruz.Bölgesinde siyaset üreten ve politik kararlar alınırken hatırı sayılır bir ülkeyi oluşturmanın temellerini hep beraber hazırlayalım. Ülke güçlü olursa siyaseti, ordusu, ekonomisi, sporu, sanayisi ve her şeyi güçlü olur. Güçlü olmak için istikrara ihtiyacımız var. İstikrar için böyle bir paket hazırladık, sizin evet oyu ile tercihinize ihtiyacımız var. Milletimizin feraseti, basireti ile 16 Nisan´da evet eşiğini aşacağımıza inanıyoruz. Ondan sonra siyaseti millet merkezli yapmanın gereğini herkes öğrenecek. Herkes siyaset yapmak için milletin yanında olmak gerektiğini, milletin dediklerini yapmak gerektiğini öğrenecek. Muhalefet de bu çizgiye geldiği zaman Türkiye´de bazı şeyleri yapmak daha da kolay olacak?  ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00