www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İstikrarı sürdüreceğiz

İstikrarı sürdüreceğiz

İnegöl´de hayata geçirilen Ayçiçeği Masal Köyü Parkı açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 24 Haziran seçimleriyle istikrarın devam edeceğini söyledi.

 

İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan Masal Parkı´nın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bazı oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

2,5 MİLYON TL´LİK PROJE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün şehidimiz var. Tüm milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bir daha hiç yaşanmaz. Ama tabi bugün Başbakan Yardımcımız rahmetiyle, bereketiyle gelmiş oldu. İnegöl´ümüz için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Sayın Alinur Aktaş başkanımız döneminde başlayan, bugün de inşallah kurdelesin keseceğimiz Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızı çocuklarımızla buluşturacağız. Burayı çocuklarımıza hediye edeceğimiz için 23 Nisan öncesinde burayı açmak istedik. Ben buradan tüm çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. İnşallah hep böyle ağız tadıyla bir bayram geçirirler. Buranın başka bir önemi de var. Aslında bir tematik park olarak da düşünülebilir. Burada sadece bir park olarak düşünmeyelim. Geçmiş büyüklerimizi, hikayelere, masallara konu olmuş büyüklerimizi burada yansıtmaya çalıştık. Burada Vecihi Hür Kuş, Hazerfen Ahmet Çelebi, Nasrettin Hoca, Dede Korkut, Hacivat ve Karagöz, Nene Hatun, Ulubatlı Hasan ve Fatih Sultan Mehmet Hanın gemileri karadan götürmesi hadisesini de burada inşallah çocuklarımıza öğretmiş olacağız. Sadece kuru bir park değil, beraberinde geçmişini, tarihini de bilmiş olacaklar. Böyle bir özelliğinin de olduğunu ifade etmek istiyorum. Burada bin 890 metrekarelik adrenalin park, vitamin kafesi, süs havuzlarımız, kuru havuzlarımız var. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olmuş bir projedir. Beraberinde Türk büyüklerimizi burada çocuklarımıza öğreteceğiz. Açılışımıza katılan başta Başbakan Yardımcımıza, çok değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum? dedi.

 

ÜLKE OLARAK ACILIYIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Bursa ve ülke olarak acılıyız. Şehidimiz var. Ama biliyoruz ki, Afrin´de bir mücadele var. Ve yılların problemi Allah´ın izniyle bir bir hallediliyor. İnşallah bu memleket gerek PKK gerekse de diğer terör örgütleri marifetiyle hiçbir zaman zafiyete uğramadan hızlı bir şekilde yoluna devam edecek. Devam ettiğimiz için bugünlere geldik. Ve tabi ki gelecek günlerde ki sıkıntıları bertaraf etme adına orada bir mücadele veriliyor. Ben dün akşam şehidimizin ailesini ziyaret ettim. Sayın Başbakan Yardımcımız telefonla görüştü. Bugün de şehit cenazemize katılacak. Kendisinin Ankara´da programı olmasına rağmen geldi. Babada ki o basiret, o feraseti görmek lazım. Vatana feda olsun dedi. Evlat acına rağmen bu kadar dik duran bir anlayışımızda var. Bu vesileyle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Bursa olarak aslında çok güzel günler yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla 40 ülkeden 800 tane misafirimiz var. Bursa´nın sokakları tabir yerindeyse renkli bir çiçek bahçesi gibi rengârenk oldu. Bugün de protokol törenlerimiz var. Tabi farklı ülkelerden, Afrika´dan, Avrupa´dan, hatta Kolombiya´dan, Rusya´dan, Uzak Doğu´dan misafirlerimiz var. Bursa´da evlerde misafir oluyorlar. Tabi bu organizasyonla alakalı özellikle Bursa´da olmasıyla alakalı çok değerli Başbakan yardımcımızın özel bir katkısı ve desteği oldu. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Şehrimizi tanıtmak adına da güzel bir fırsat oldu. TRT canlı yayınlar yaptı. Ve 23 Nisan deyim yerindeyse bir gün de değil, bir hafta boyunca Bursa´mızda dolu dolu kutlanıyor. Böyle güzel mekânlar çocuklarımıza tarihi sevdirmek adına, hem bir park ve çocuk oyun alanı oluşturup hem de beraberinde bu tip öğretim mekânlarının olmasının ben çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Hamd olsun İnegöl Belediye Başkanlığı sürecimizde başladığımız bir projeydi. Bugün de Alper kardeşimizin katkılarıyla sonuçlandı. İnegöl´ümüze, Bursa´mıza hayırlı olsun. Özellikle Akhisar ve Baykoca mahallelerimiz bizim yeni gelişen bölgemiz. Bu bölgeye de ben çok ciddi değer katacağını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olması temennisiyle emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum? diye konuştu.

 

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Türkiye´nin yıllardan bu yana teröre ilişkin çok güçlü bir mücadele verdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ?Son dönemde bu noktadaki konsept değişikliği ile beraber terörün üzerimize gelmesini beklemeden nerede gizleniyorsa inlerinde, çöplüklerinde bulmak suretiyle imha ediyoruz, bertaraf ediyoruz. Türkiye´mizin geleceğine ket vurmaya çalışan bu taşeron örgütleri bitirmeye kararlıyız. Bugün de 1 şehidimiz var. Merhum Taner Çoban kardeşimizi Afrin´de tuzak kurarak şehit ettiler. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun? dedi.

 

İNEGÖL HAK ETTİĞİ KONFORA KAVUŞUYOR

İnegöl ilçesini Bursa´nın parlayan yüzü olduğunu altını çizen Çavuşoğlu, ?Sanayisiyle, ekonomisiyle, insan kapasitesiyle, nüfus yapısıyla Bursa´mızın en güçlü ilçelerinden bir tanesi. Hal böyle olunca bu ilçede her gün ihtiyaçlar artmaya devam ediyor. Bir taraftan da İnegöl hak ettiği konfora gün geçtikçe kavuşuyor, sahip oluyor. Hizmetlerimiz devam edecek. Gerek Ankara´dan genel idareden gerekse yerel hizmetlerimiz devam edecek. 30 Mart´ta yola çıkarken bir motto belirlemiştik 3´lü olsun güçlü olsun demiştik. AK Parti iktidarının Büyükşehir´de taçlanması ve İnegöl´de de etkisin göstermesi adına bu mottomuz hayat bulmuştu. 2,5 milyon TL´lik bu park sadece bir parktan ibaret değil, bölgeye vizyon katacak. Sadece eğlenilen, oyuncaklarla oynana bir mekân olmaktan ziyade bir teması var. Çocuklarımızın bu yaşlarda bunlarla tanışması çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl belediye Başkanı olduğu dönemde attığı bu adımı tebrik ediyor, Alper Taban kardeşimize de tamamladığı için teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

DÜNYA ÇOCUKLARI BURSA´DA BULUŞUYOR

Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bursa´da TRT önceliğinde gerçekleşen 23 Nisan şenliklerini gerçekleştiriyoruz. Birçok ülkeden kardeşimiz burada bulunuyorlar. Dünyada 50´nin üzerinde televizyonun Bursa´dan canlı yayın yapacak olmaları Bursa´mız için önemli bir kazanım olacaktır. Bu konu gündeme geldiğinde birkaç il görüşülüyordu, son anda katılarak Bursa´ya gelmesine karar verildi. TRT Genel Müdürümüzün bunda çok önemli desteği oldu, kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN YEPYENİ PENCERELER AÇILACAK

?Arife tarif gerekmez. İnegöl bize çok güçlü destek veren bir ilçemiz. Neredeyse yüzde 60´ı gördük, önümüzdeki süreçte çok daha iyisini göreceğiz. 24 Haziran´da seçime gitme kararı aldık. 24 Haziran´dan sonra Türkiye için yepyeni pencereler açılacak. 16 Nisan´da kabul edilen referandumla beraber milletimiz sistem değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulup kapıları ardına kadar açacak. Türkiye 2023, 2071 hedeflerine doğru hızla koşmaya devam edecek. Her şeyimiz değişiyor. Düşünce paradigmamızdan tutun yaptığımız yatırımlara kadar? Eskiyi mukayese etmeme gerek yok. Nerelerden nereye geldiğimizi zaten yaptığımız yatırımlarla görüyorsunuz. Dünyada son 10 yılda gerçekleşen en büyük 10 projenin 6´sının Türkiye´de gerçekleştiğini söylememiz bile çok önemli. Bu bir güzelliktir. Türkiye´de yıllardır yapılamayan ne varsa, Türkiye´nin önünü açıp daha güçlü yapacak ne varsa bunu yapmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 7/24 çalışacağız. Marifet iltifata tabidir diyerek siyasetçinin iltifatının sandıkta olduğunu bilerek 24 Haziran´da bunu bize sandıkta göstereceksinizdir. Hizmetlerin rahmet gibi sağanak sağanak İnegöl´e de yağmasını istiyorsak istikrarı sürdüreceğiz. Türkiye´yi güçlü hale getireceğiz, İnegöl´ü dünyanın tanınan marka ilçelerinden bir tanesi yapacağız? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan masal parkı gezilerek incelendi. Çavuşoğlu açılışın ardından Bursa´ya gitmek üzere yola çıktı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01