İSTİSMARCILAR İŞBAŞINDA

İSTİSMARCILAR İŞBAŞINDA

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçilerin banka borçları nedeniyle bankalara kaptırdıkları tarlaların bazı vatandaşların rant kapısı olarak görüldüğünü ve muhammen bedele alınan tarlaların çiftçiye 3-5 katına satılmaya çalışıldığını iddia etti.

 

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kredi mağduru olan çiftçilerin bankaların eline geçen tarlalarını muhammen bedele alan bazı vatandaşların yine aynı kişilere kendi tarlalarını 3-5 misli fiyata satmaya çalıştığını, bu kişiler arasında memurların da bulunduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

GİDİN KENDİ İŞİNİZE BAKIN!

Sosyal medya üzerinde konu ile ilgili eleştirilerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´in gönderisinde; ?Özellikle son zamanlarda çiftçilerimizin geriden gelen kredi borçlarını bankalara ödeyemedikleri için tarlalarının bazı bankaların üzerine geçmesi ve banka mağduru olan çiftçilerimizinde bu arazileri birilerinin rant kapısı olmuş durumda. Rantçılar bu arazileri bankadan muhammen bedeliyle alıyorlar, daha sonra 3-5 misli fiyatına çiftçiye geri satmaya çalışıyorlar. Bakın bu insanlar yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşıyorlar. Fırsatçılık yapmaktan vazgeçin. Bu arazileri internet yoluyla alanlar var, başka şehirlerden gelip bu şehirde yaşayan aynı zamanda kamuda memur olanlar var. Benim bildiklerim de var, duyduklarım da. Ne güzel devlet memuru olmuşsunuz, gidin kendi işinize bakın. Bugün kendi sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum. Eğer bu şekilde tarla toplamaya devam ederseniz ileride basın yoluyla açıklayacağım. Bırakın çiftçi kendi tarlasını kendisi kurtarsın, kendi tarlasını kendisi alsın. Ağlayanın malı gülene yaramaz haberiniz olsun. Her şekilde bu işten zararlı çıkarsınız haberiniz olsun? ifadeleri yer alıyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07