www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İSTOP´tan Anlamlı Davranış

İSTOP´tan Anlamlı Davranış

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerince kurulan İnegöl Amatör Spor Topluluğu (İSTOP), Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümü anısına ADD İnegöl Şubesi destekleri ile Türk bayrağı dağıtarak hoşaf ikramında bulundular.

İnegöl Amatör Spor Topluluğu (İSTOP), ADD İnegöl Şubesi´nin de destekleri ile dün Sani Konukoğlu Camii önünde Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümü anısına bir program gerçekleştirdiler. Üzerlerine, dönemin asker ve hemşire kıyafetlerini giyen İSTOP´lu öğrenciler, yoldan geçen vatandaşlara Türk bayrağı dağıtarak hoşaf ikramında bulundular.

 ?DÜNYA HARP TARİHİNDE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR OLAY?

Program esnasında topluluk adına bir konuşma yapan Aykut Şen, ?Bugün; Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´nin 102´nci yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü´nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk ordusunun Çanakkale´de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, Türk harp sanatının uygulanış tarzı, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin muharebe sahasında tezahürü bakımlarından da dünya harp tarihinde örneği olmayan bir olaydır. Kahraman askerlerimiz, Çanakkkale´de yalnız düşmanla değil, açlıkla, yoklukla, sefaletle de mücadele etmiş ve neticesinde şanlı bir zafer elde etmiştir. Bugün burada ikramını yapmış olduğumuz üzüm hoşafı, atalarımızın bir asır önce 1 gün boyunca tükettiği tek öğün idi. Umarız ki, bugün için sadece bir sembol olan bu ikram, o günleri hatırlamamıza, anlamamıza, bu vatanı nasıl şartlarda kurtardığımızı anlamamıza vesile olur.

 MİRAS BIRAKTIKLARI TOPRAKLARI MUHAFAZA EDECEĞİZ

?Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Diğer taraftan Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek Türk Silahlı Kuvvetleri gerekse Türk gençliği tarafından kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizler Türk Gençliği olarak, ilimle, fenle, yeri geldiğinde ise kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye varız ve daima hazırız. Söz konusu vatan olduğunda Atatürkçü Türk genci her zaman tetikte olacaktır. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve O´nun silah arkadaşları olmak üzere; komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anar, yüce Türk milletinin bu anlamlı gününü kutlarız. Ne mutlu türküm diyene? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00